abcDiabet, un nou titlu care vine să completeze portofoliul Burda România

Burda România lansează astăzi, 19 mai, abcDiabet, o revistă dedicată celor care doresc să țină sub control diabetul sau să prevină apariția bolii.

Cu un concept editorial 100% autohton, abcDiabet răspunde perfect nevoilor de informare ale celor care suferă de această afecțiune, punându-le la dispozitie cele mai noi informații, sfaturile unor specialiști reputați, principii de nutriție și rețete, dar și povești de succes ale unor oameni care reușesc să aibă o viață activă în ciuda bolii.

Susana Pletea, director editorial Burda România:

Diabetul este o boală cronică netransmisibilă, dar care, odată apărut, se va menține toată viață. Dacă boala nu este acceptată și înțeleasă, în timp duce la complicații grave, care afectează calitatea vieții diabeticului, fie că e vorba de diabetul tip I, insulinodependent, fie că e vorba de diabetul tip II, non-insulinodependent. Cifrele vorbesc de la sine: un studiu național finalizat în prima parte a anului 2014 (PREDATORR) ne spune că prevalența diabetului în România este la peste 11% (în rândul populației între 20 și 79 de ani). Aproximativ 880.000 de persoane sunt în evidență, sub tratament medicamentos pentru diabet. La nivel mondial, în 2014, OMS avea înregistrați 422 de milioane de diabetici. Un procent de 68% din diabeticii de peste 65 de ani dezvoltă o formă fatală de insuficiență cardiacă, de exemplu. Așadar, este evidentă nevoia de informare a noastră, a tuturor, pe tema diabetului“.

Prima ediție a revistei cuprinde materiale speciale dedicate amenințărilor obezității în rândul copiilor, un interviu amplu cu profesor doctor Nicolae Hâncu, un glosar de termeni medicali, povestea de succes a lui Gavin Griffiths, un tânăr care nu a lăsat diabetul să îi controleze viața și care a reușit să devină un real exemplu pentru copiii britanici, precum și multe alte subiecte interesante.

Daniel Secarea, publisher Burda Romania

abcDiabet este o ideea mai veche care s-a materializat abia acum, gratie profesionalismului echipei Burda. Intr-o perioada in care print-ul romanesc este vaduvit pe nedrept de bugete de publicitate, Burda Romania vine cu un produs nou, complet original, cu un continut 100% romanesc adresat unei nise tot mai mari. Coordonatele tehnice ale revistei – format, hartie, layout – indreapta abcDiabet catre zona glossy a revistelor romanesti si ii confera un mare potential de comunicare pentru clientii de publicitate.”

Tipărită iîn 23.000 de exemplare, revista abcDiabet își propune o apariție trimestrială și poate fi achiziționată la prețul de 7,99 lei.

abcDiabet va fi declinat si in online, pentru inceput ca sectiune pe site-ul femeia.ro.

Lansarea oficiala a revistei va avea loc sambata, 21 mai, de la ora 11, in cadrul Expo Diabet. Cu aceasta ocazie, vor vorbi specialistii in diabet si nutritie Dr Lidia Soldea si Dr Antoaneta Cretu, iar invitata va fi Livia Dila, vedeta Kanal D.

abcDiabet

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.