9 sfaturi pentru prevenirea durerilor dentare în sezonul rece

Odată ce temperaturile scăzute încep să apară, băuturile cum ar fi cafeaua, ciocolata caldă sau ceaiul devin principalele opțiuni pentru a ne proteja de vremea deloc prietenoasă. Însă, tocmai din cauza consumului constant acestor băuturi fierbinți, dantura noastră poate avea de suferit. Nu doar că aceste lichide pătează smalțul dentar, dar persoanele cu dinții sensibili pot resimți senzații de disconfort și chiar durere din cauza acestor băuturi fierbinți.

Din fericire, există câteva sfaturi cu ajutorul cărora care putem preveni aceste efecte neplăcute care pot afecta dantura noastră în anotimpul rece:

  1. Folosește pastă de dinți pentru dinți sensibili

Pasta de dinți specială pentru dinții sensibili funcționează foarte bine. Aceasta conține ingrediente dedicate care acționează ca un strat de protecție a dintelui împotriva stimulilor fierbinți sau reci.

  1. Evită zaharul și alimentele acide

Atât zaharurile cât și alimentele sau băuturile acide atacă smalțul dentar. Acest lucru favorizează sensibilitatea dentară, astfel încât chiar și un ceai fierbinte îți poate provoca durere și disconfort la nivelul danturii.

  1. Folosește apă de gură cu fluor

Fluorul funcționează asemenea salivei, care este considerată a fi dezinfectantul natural al cavității orale. Folosirea apei de gură cu fluor va adăuga un strat de protecție dinților sensibili, de aceea este recomandată și după ce s-a realizat albirea profesională a danturii.

  1. Periază-ți dinții corect

Periajul dur este una dintre principalele cauze ale dinților sensibili. Prin urmare, pentru a preveni sensibilitatea dentară, alege o periuță de dinți cu perii moi. Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, respectând regulile periajului corect.

  1.  Hidratează-te corespunzător

Uscăciunea gurii este o problemă care, de asemenea, poate provoca probleme dentare, deoarece lipsa salivei va favoriza aparitia cariilor si, implicit, a durerii dentare. Și în acest caz hidratarea reprezintă soluția norocoasă, așa că, pe lângă ceai, cafea și alte lichide care îți pătează dinții, consumă foarte multă apă.

  1. Asigură aportul zilnic de vitamina D

Vitamnia D este esențială pentru sănătatea dinților și a oaselor, iar lumina soarelui ajută la asimilarea acesteia. De aceea, iarna suntem mai predispuși la carențele de vitamina D, iar acest lucru se poate traduce în probleme dentare. Cerealele, peștele sau chiar suplimentele alimentare care conțin vitamina D sunt absolut necesare pentru dinți sănătoși, mai ales iarna.

  1. Servește băuturile fierbinți cu paiul

Dacă nu poți limita consumul de băuturi precum ceaiul, cafeaua și alte lichide fierbinți, ai o soluție la îndemână: servește-le cu paiul. Acest mic truc ajută la protejarea dinților sensibili, prevenind durerile.

  1. Respiră pe nas

Aerul rece pe care îl inspirăm atunci când afară este frig poate fi una dintre cauzele pentru care sensibilitatea dentară crește în timpul iernii. Prin urmare, dacă vrei să îți protejezi dantura, respiră pe nas.

  1. Consultă medicul dentist

Medicul dentist este cel care va stabili care sunt cele mai eficiente metode de a estompa senzația de dinți sensibili și tot acesta va identifica principalele cauze ale acestei afecțiuni. De multe ori, un dinte sensibil la cald și la rece este primul semn al apariției unei carii.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.