9 lucruri pe care sa nu le faci cu lentilele de contact

Multe persoane aleg lentilele de contact în favoarea ochelarilor, dar fac, uneori, greșeli foarte nocive pentru sănătatea ochilor.

Indiferent dacă porți lentile de contact zi de zi, în loc de ochelari de vedere, sau ocazional, din motive pur cosmetice, trebuie să ai mare grijă de ele. Efectele negative pe care le poți întâmpina dacă nu ai grijă de lentile pot fi minore, cum ar fi o iritație, sau foarte grave și înfricoșătoare – pierderea vederii.5 trucuri de machiaj dacă porți lentile de contact

Iată ce nu ar trebui să faci dacă porți lentile de contact:

Nu te speli pe mâini înainte să atingi lentilele. Dacă atingi lentilele cu mâna murdară, toate bacteriile pot ajunge pe ele, implicit pe ochiul tău. Spală-te bine înainte să le pui, dar și înainte să le scoți.

Reutilizezi soluția de curățare. Această soluție dezinfectantă este foarte eficace, mai puțin atunci când o lași în cutia de lentile zile în șir. Schimb-o des.

Nu îți cureți lentilele de contact zilnic. Nu vrei să știi în ce hal poate ajunge ochiul tău dacă nu îți cureți lentilele zilnic! De asemenea, și cutia lor trebuie curățată pentru a nu se umple de bacterii.

Îți pui lentilele de contact în gură. Acest lucru poate duce la infecții grave ale ochilor, deci nu face niciodată așa ceva!

Ce trebuie să știi despre lentilele de contact

Porți lentilele de contact prea mult timp. Ochii tăi au nevoie de odihnă și de oxigen, deci nu purta niciodată lentilele mai mult decât trebuie. De asemenea, niciodată să nu dormi cu ele!

Îți murdărești lentila de fard… și o lași așa. E ok, se poate întâmpla să îți murdărești lentila de puțin fard, dar trebuie neapărat să o scoți și cureți dacă acest lucru se întâmplă.

Porți lentilele chiar dacă ai ochii iritați. Ochii se irită cu un anumit motiv, deci scoate imediat lentila! Dacă nu ai cutia lentilelor la îndemână, cel puțin pune-le într-un pahar cu apă și curăță-le cât mai curând posibil.

Intri în apă cu lentilele de contact pe ochi. Fie că e vorba de duș sau piscină, lentilele trebuie scoase. Apa poate conține tot felul de bacterii.

Te freci la ochi. Dacă faci acest lucru, poți dezvolta o boală numită keratoconus, care e caracterizată prin modificarea formei corneei. Se poate ajunge la operație, deci nu te mai freca la ochi! Folosește picături de ochi în schimb.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise