80% din populatia lumii, amenintata de lipsa apei potabile

Analiza cuprinde date referitoare la poluare si la lipsa apei potabile. Acestia sustin ca 3,4 miliarde de oameni se afla in cea mai grava categorie, aceea care are are acces foarte limitat la apa curata. In tarile vestice, conservarea apei in rezervoare si cu ajutorul barajelor este o solutie pentru populatie, dar nu si pentru natura, mai spun autorii analizei, care sfatuiesc guvernele din statele in curs de dezvoltare sa investeasca in strategii bazate pe o infrastructura prietenoasa cu mediul.

Documentul subliniaza faptul ca in urmatoarele decenii, si mai multi oameni se vor confrunta cu lipsa resurselor de apa, pe masura ce schimbarile climatice se agraveaza, iar populatia continua sa creasca.Cercetatorii au folosit date referitoare la mai multe aspecte si au analizat proiectiile referitoare la viitorul resurselor de apa cu o serie de experti, pentru a le compila intr-un index. Rezultatul a fost o harta care infatiseaza amenintarea la adresa securitatii apei si a biodiversitatii din lume. Harta este foarte detaliata si cuprinde informatii preluate din 50 in 50 de kilometri.

„Am aruncat o privire la ceea ce se intampla pe glob – cat de mult se respecta securitatea apei pentru populatie si care este efectul infrastructurii construite pentru a rezolva aceasta problema asupra mediului”, a declarat Charles Vorosmarty, conducatorul studiului si cercetator la City College din New York.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.