8 trucuri de frumusețe pe care ar trebui să le eviți

Trucurile de frumusețe DIY, cu produse din propria bucătărie, sunt ușor și ieftin de realizat, însă multe dintre ele nu au efectul pe care îl promit sau îți pot afecta sănătatea.

Iată 8 trucuri de frumusețe pe care ar trebui să le eviți

Folosirea uleiului de cocos pentru hidratarea tenului

Așa cum spuneam și în acest articol, uleiul de cocos nu se comportă pe piele ca alte uleiuri, ci ca o ceară. Cu alte cuvinte, nu poate pătrunde prin pori, ci rămâne pe partea superioară a pielii, iar acest lucru duce la blocarea porilor. Acest lucru afectează în special persoanele care suferă de acnee, dar nu numai.Eliminarea celulelor moarte cu suc de lămâie sau limetă

Lămâia și limeta sunt super acide, deci prea dure pentru piele. Dacă te afli oriunde în apropierea soarelui, acestea pot provoca o reacție chimică care provoacă o erupție cutanată, o arsură severă sau blocaje de hiperpigmentare.

Exfolierea cu zahăr, sare sau bicarbonat de sodiu

Granulele – utilizate în mod obișnuit în scruburile DIY – pot avea margini zimțate sau pot fi pur și simplu prea dure pentru pielea sensibilă de pe față. O modalitate mai blândă și mai delicată de a străluci este să freci ușor pielea printr-o mișcare circulară cu o cârpă moale.

Pui pastă de dinți pe coșuri

Ingredientele precum bicarbonatul de sodiu și peroxidul pot usca coșurile, însă în același timp pot irita și mai tare pielea. De fapt, unele persoane chiar pot observa umflaturi roșii în jurul gurii dacă pasta de dinți ajunge pe piele.

Matifierea pielii cu antiperspirant

Antiperspirantele pot suprima doar transpirația, nu și producția de sebum. Aplicate pe ten, pot duce la iritarea pielii și pot înfunda porii. Dacă ai fața lucioasă, tamponeaz-o cu un șervețel curat.

Scoaterea punctelor negre cu lipici

Da, unele persoane chiar fac asta! Deși lipiciul nu este cu adevărat toxic pe piele, poate irita puternic zonele sensibile.

Folosirea alcoolului pentru tonifiere

Alcoolul va curăța pielea foarte bine de sebum – de fapt, prea bine. Din acest motiv, organismul tău va produce și mai mult sebum, pentru ca pielea să nu fie prea uscată.

Fixativ în loc de spray pentru fixarea machiajului

Fixativul face minuni pentru păr, însă nu este deloc potrivit pentru pielea ta. Aplicarea sa poate duce la iritație și uscăciune, deci evită-l!

Tu ce alte trucuri de frumusețe ai mai adăuga pe această listă?

 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Beth Janes)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.