8 sfaturi cu adevărat prețioase pentru a-ți îngriji părul vara

Soarele puternic și temperaturile ridicate își pun amprenta asupra aspectului pielii tale, dar și asupra părului tău. Dacă pentru piele știi deja că trebuie să folosești loțiuni de protecție solară, când vine vorba despre îngrijirea părului nu există o astfel de soluție. Urmează aceste zece sfaturi și la finalul verii nu va mai trebui să intervii cu foarfeca în frumoasele tale șuvițe.

Renunță la cocurile foarte rigide și strânseElasticele de păr afectează structura firelor, le subțiază și duc la un aspect nesănătos al părului tău. Cocurile foarte rigide și coada de cal foarte strânsă vor contribui la tocirea firelor de păr și la degradarea lui. Optează pentru coafuri lejere, fără elastice și alte accesorii care să ducă la ruperea firelor de păr.

Spală părul mai rar

Uleiurile naturale ale părului îl protejează de căldura și de radiațiile UV, motiv pentru care stiliștii îți recomandă ca vara să îți speli părul mai rar decât o faci în celelalte sezoane. Mai mult decât atât, spălarea frecventă a părului duce la subțierea firelor, deoarece șampoanele conțin o mulțime de ingrediente chimice și, utilizate în exces, duc la uscarea părului.

Prepară-ți în casă un spray revigorant pentru păr și utilizează-l zilnic

Poartă la tine un recipient cu pulverizator cu o soluție minune pregătită de tine în casă. Amestecă apă, cu suc de aloe vera și ulei de avocado și pulverizează soluția pe păr ori de câte ori simți că are un aspect uscat. O altă opțiunea este utilizarea unui amestec din ulei de argan și apă.

Apelează la produse de coafare blânde cu părul

Este esențial să folosești produse de coafare care să nu îți afecteze părul. Modelele cele mai noi de ondulatoare și plăci de păr sunt și cele care afectează cel mai puțin podoaba ta capilară. Noi am găsit pe acest site mai multe modele de ondulatoare cu care poți crea bucle lejere, cu aspect natural, perfecte pentru un look de vară. Acestea au și un înveliș ceramic protector cu infuzie de cheratină, așa încât părul nu este afectat și are un aspect sănătos. În plus, poți regla direcția de ondulare și poți alege dintre onduleuri ce duc cu gândul la valurile mării, bucle lejere sau bucle bine definite.

Tot pe același site vei găsi și uscătoare și plăci de păr Moisture Protect, care își adaptează automat temperatura pentru a-ți proteja părul împotriva supraîncălzirii şi pentru a-i menţine hidratarea.

Înlocuiește peria cu un pieptăn cu dinți rari

Peria de păr este foarte utilă dacă ai un păr bogat și cu volum, însă vara este de preferat să o înlocuiești cu un pieptăn cu dinți rari, care nu rupe firele de păr. Mai mult decâ atât, vara este anotimpul în care sunt la modă coafurile cât mai naturale, așa că nu trebuie să insiști prea mult nici cu pieptănul.

Nu spăla părul înainte să mergi la piscină sau la plajă

Uleiurile naturale ale părului îl protejează și împotriva clorului din apa piscinei, dar și împotriva particulelor de sare din apa mării, așa încât stiliștii recomandă să nu îți speli părul în ziua în care mergi la plajă sau la piscină. Un alt sfat pentru a-ți proteja părul de sare și clor atunci când mergi să înoți este să-ți uzi bine părul cu apă de la robinet înainte să intri în piscină sau în mare. Dacă părul este plin de apă,  nu o va mai absorbi și pe cea din piscină sau din mare.

Nu coafa părul când este ud

Este foarte important să respecți această regulă atât în timpul verii, cât și în alte perioade din an. Părul este mult mai fragil când este umed, motiv pentru care nu ar trebui nici să-l piepteni și nici să-l prinzi în coadă sau în coc atunci când este ud. Așteaptă să se usuce natural sau folosește un foehn și abia apoi poți continua ritualul de coafare.

Poartă pălării dacă ieși din casă la orele prânzului

Pentru a-ți proteja părul atunci când razele soarelui sunt foarte puternice, una dintre cele mai sigure metode este să-l acoperi fie cu o pălărie, fie cu o șapcă sau o eșarfă. Accesoriile de acest fel sunt cool și cu siguranță vei găsi una care să te avantajeze și să se plieze cu stilul tău vestimentar.

(P) Articol realizat împreună cu philips.ro

Tu ce reguli de îngrijire a părului urmezi în timpul verii?

Sursa foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.