8 metode simple anti-stres

1. Inspira si expira

Aseaza-te in pozitie de yoga, alunga gandurile care nu-ti dau pace si savureaza cateva momente de liniste.

2. Mananca ciocolata

Sau orice alt aliment care actioneaza direct asupra hormonilor fericirii si grabesc instalarea starii de bine si relaxare.

3. Joaca-te

De cand nu i-ai mai acordat cainelui tau atentia cuvenita? Iesi in parc si joaca-te cu el, ori insoteste-ti amicii cand isi plimba prietenii patrupezi.

Preferi o varianta mai comoda? Alege sa petreci o dupa-amiaza de wii (consola de jocuri), ori roaga-ti prietenul sa te initieze in tainele Diablo si Starcraft.

4. Spune nu

Taie de pe lista lucrurilor „de rezolvat” orice activitate care suporta amanare si invata sa spui „nu” propunerilor care nu-ti plac sau de care pur si simplu nu ai chef.

5. Ofera

Se stie ca faptele bune te fac sa te simti mai bine. Inscrie-te intr-un program de voluntariat, sau ajuta pe cineva care are nevoie. Este practic un castig de ambele parti.

6. Rasfata-te

Pregateste-ti o baie calda, imbratiseaza-ti prietenii si saruta-ti iubitul. Afectiunea si contactul fizic direct cu persoanele la care tii aduc echilibru emotional in viata ta.

7. Relaxeaza-te

Aprinde cateva lumanari de lavanda ori prepara-ti ceaiuri care te calmeaza precum cele de musetel, floarea pasiunii, valeriana sau lavanda.

8. Pleaca din oras

Ai o zi libera? Aduna doi-trei prieteni si faceti o excursie pana la munte, mare, undeva la tara etc. Schimbarea mediului, chiar pentru putin timp, are efecte surprinzatoare asupra starii mentale.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.