8 cauze posibile ale respirației urât mirositoare

Știi deja că anumite alimente (cum ar fi ceapa sau usturoiul) cauzează o respirație urât mirositoare, dar există și alte motive în spatele acestei probleme.

Ești deshidratată

Bacteriile din gură se multiplică atunci când gura se usucă, iar deshidratarea cauzează scăderea producției de salivă, care ar fi luptat împotriva bacteriilor. Nu uita că devii deshidratată și atunci când ești bolnavă, consumi alcool, transpiri sau plângi, nu doar atunci când nu bei suficientă apă!

Ai o dietă scăzută în carbohidrați

…cum ar fi Keto, Paleo sau Atkins. Aceste diete transformă grăsimile în cetoni pentru energie, iar unul dintre aceștia iese din corp prin urină sau respirație.

Sari peste mese

Fie că nu mănânci la ore regulate sau sari complet peste mese, producția de salivă scade, iar efectul este același ca la deshidratare.

Folosești pastile anticoncepționale

Acestea pot schimba modul în care corpul se luptă cu anumite bacterii. Însă nu doar aceste pastile pot cauza problema respirației urât mirositoare, ci și unele decongestionante și analgezice.

Ești supraponderală

Un studiu din 2007 sugerează că respirația devine din ce în ce mai urât mirositoare cu cât ești mai supraponderal. Obezitatea este legată și de alte afecțiuni, cum ar fi cariile sau bolile parodontale.

Mesteci prea des gumă

Guma de mestecat (și bomboanele mentolate) conțin deseori zahăr, care hrănește bacteriile din gură. Aceasta este o soluție doar de scurtă durată și nu se compară cu spălatul pe dinți.

Ai o infecție a sinusurilor

Sinuzita cauzează producția de mucus în exces, care se poate acumula în gât sau în spatele nasului. Asta poate duce la scurgerea mucusului în gât, în partea din spate a limbii.

Suferi de diabet

Uneori, respirația urât mirositoare poate fi un simptom al unei boli precum diabetul de tipul 1 sau 2.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Eleanor Jones)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.