7 sfaturi pentru îngrijirea dinților sensibili

Sensibilitatea dentară îți poate afecta viața de zi cu zi. De aceea, e nevoie să ții cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să îi îngrijești mai bine.

Alege pasta de dinți potrivită

Schimbă pasta de dinți pe care o folosești în acest moment cu una desensibilizantă. Ingredientele active ale acesteia pot bloca găurile mici din suprafața dinților, pentru a acționa ca un scot pentru calmarea nervilor expuși.Alege periuța de dinți potrivită

Asigură-te că folosești o periuță de dinți cu peri moi, de preferat electrică. De asemenea, folosește la periaj mișcări ușoare, circulare, pentru că periajul agresiv poate afecta smalțul dintelui.

Alege apa de gură potrivită

Utilizează o apă de gură bogată în fluor, care ajută la întărirea smalțului. Evită produsele care conțin substanțe chimice dure sau abrazive, inclusiv pe cele cu alcool.

Ai grijă la temperatură

Evită băuturile prea reci sau prea calde. Temperaturile extreme vor declanșa sensibilitatea, așa că ar trebui să consumi băuturi la temperatura camerei. În plus, folosește apă călduță la periajul dinților.

Scrâșnești dinții?

Una din cauzele sensibilității dentare este scrâșnitul dinților, pe care îl poți face fără să îți dai seama, noaptea. Există anumite instrumente pe care le poți purta când dormi pentru a preveni scrâșnirea – discută despre asta cu stomatologul tău.

Evită alimentele acide sau care conțin zahăr

Conținutul ridicat de zahăr și aciditatea pot cauza eroziunea și deteriorarea smalțului – ambele fiind principalele cauze ale dinților și gingiilor sensibile. Evită inclusiv fructele, oțetul și alcoolul.

Așteaptă înainte de periaj

Așteaptă cel puțin o jumătate de oră după ce ai mâncat sau băut pentru a te spăla pe dinți. Periajul prea curând ar putea împinge acizi mai adânc în dinți care pot provoca eroziune.

COSMO tip: Chiar dacă e bine să ții cont de aceste sfaturi, mergi la medicul stomatolog dacă simți că ai dinții sensibili. Sensibilitatea poate fi cauzată de gingivită, retragerea gingiilor, carii netratate, plombe vechi ce prezintă fracturi sau o igienă orală necorespunzătoare.

Citește și: Alimente care îți îngălbenesc dinții 

Citește și: Periuță de dinți manuală vs electrică: Avantajele și dezavantajele fiecăreia 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Bridget March)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.