7 moduri prin care poți reduce consumul de plastic

Poluarea legată de plastic ne umple oceanele într-un ritm alarmant, cu aproximativ 245.000 de tone de plastic plutitor pe suprafața sa.

Din fericire, există o mulțime de măsuri pentru a reduce semnificativ consumul de plastic făcând doar câteva mici modificări. Experții în reciclare au identificat 10 lucruri simple pe care le poți face acasă pentru a reduce cantitatea de deșeuri din plastic și pentru a ne ajuta planeta.Gândește-te înainte de cumpăra

Gândește-te cu adevărat la lista de cumpărături înainte de a intra în magazin și evită produsele din materiale plastice de unică folosință. De asemenea, dacă îți cumperi apă, de exemplu, alege bidoanele de 5 litri în locul sticlelor de 1 sau 2 litri. Evită și bunurile ambalate, cum ar fi fructele și legumele.

Folosește o sacoșă reutilizabilă rezistentă

Păstrează mereu în geantă sau în mașină o sacoșă de cumpărături rezistentă, pentru a nu mai cumpăra pungi de plastic de fiecare dată când mergi la magazin.

Cumpără vrac

Această modalitate folosește mai puține ambalaje decât cumpărarea frecventă de alimente în cantități mai mici. Poți cumpăra astfel cereale, paste, condimente, semințe, fructe uscate, cafea, ceai, făină, zahăr etc.

Gătește acasă

Gătind acasă, cu ingrediente proaspete, eviți mesele gata preparate, care vin deseori în ambalaje de plastic. Acest lucru te va ajuta să reduci consumul de plastic, să economisești bani și să faci alegeri alimentare mai sănătoase.

Evită materialele plastice în haine

Îmbrăcămintea poate conține și plastic, cum ar fi fibrele sintetice ca poliesterul și lycra, care au fibre micro-plastice. Acestea cad la spălare și prin uzură generală, deci optează pentru fibre naturale, cea mai recomandată fiind bumbacul.

Optează pentru șampoanele solide

Obiectele de toaletă fără ambalaj, cum ar fi săpunul și șamponul, reprezintă o modalitate ușoară de a reduce plasticul inutil. Nu există niciun ambalaj de aruncat, deoarece odată ce articolele de toaletă au dispărut, au dispărut.

Renunță la paie

Paiele de plastic au început deja să fie interzise în mai multe lanțuri fast food, dar schimbarea începe întotdeuna de la tine. Înlocuiește-le cu alternative eco, precum paiele din oțel inoxitabil sau sticlă, și nu-ți face griji, cele mai multe dintre ele vin cu o periuță specială cu care le poți spăla! Dacă te afli în oraș și comanzi un long drink, pur și simplu roagă barmanul să nu îți pună pai.

Tu ce măsuri ai luat pentru a reduce consumul de plastic?

 

Citește și: Cei 5 R pentru un stil de viață eco 

Citește și: Sfaturi pentru reducerea deșeurilor de la o activistă zero-waste 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Jessica Davis)

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.