7 mituri despre implanturile mamare

1. Operatia pentru marire a sanilor este extrem de dureroasa si lasa cicatrici mari

Partial fals! Durerea difera de la un pacient la altul, asa cum, recuperarea dupa operatie depinde de la femeie la femeie. Totusi, marea majoritate a pacientilor devin activi dupa doua zile de la interventie si se pot intoarce la serviciu dupa o saptamana.

Femeile sunt incurajate sa se ridice si sa se plimbe, cu grija, la doua zile dupa operatie pentru a preveni inflamarea, pe de alta parte, exercitiile fizice viguroase trebuie evitate cel putin doua saptamani.In ceea ce priveste cicatricile, trebuie sa stii ca implanturile sunt inserate prin incizii mici facute fie sub san, fie sub brat sau la nivelul mamelonului. Specialistul in chirurgie plastica iti va recomanda care este cea mai potrivita incizie in functie de forma sanilor tai si in functie de tipul de implant dorit in asa fel incat urmele sa fie cat mai putin vizibile.

2. Orice afectiune la nivelul sanilor care apare dupa operatie este direct relationata cu implantul

Fals! Studii facute in Europa au dezvaluit ca nu exista o legatura directa intre cancer, spre exemplu, si implanturile mamare.

Pot aparea probleme precum: intarirea sanilor, capatarea unei forme denaturate, aparitia unor complicatii locale, dar nu inseamna ca implanturile provoaca alte afectiuni la nivel sistemic.

3. Implanturile nu permit vizualizarea unei tumori la o mamografie

Fals! Daca mitul ar fi realitate, implanturile ar fi complet interzise. Intr-adevar realizarea unei mamografii este mult mai dificila in cazul unei femei cu implanturi, dar nu imposibila.

Important este sa ii spui de la inceput radiologul daca ai implanturi.

4. Sanii cu implanturi tind sa-si piarda sensibilitatea naturala

Partial fals! Este posibil sa-si piarda sensibilitatea pe perioada de recuperare postoperatorie. Pe de alta parte, este adevarat ca sanii nu vor avea aceeasi textura dupa operatia de marire. Nu vor mai fi la fel de moi, dar medicul iti va recomanda Vitamina E si o serie de exercitii pentru a evita aparitia capsulei (reactia organismului in contact cu substante straine prin care sanii devin mai duri).

5. Sutienele care au cadru de sarma nu pot fi purtate daca ai implanturi

Partial fals! Este adevarat ca imediat dupa operatie nu este recomandat sa porti un astfel de sutiene, insa, dupa vindecare se recomanda purtarea unui sutien care sa asigure sustinerea potrivita a sanilor.

6. Daca ai implanturi nu trebuie sa iti mai faci controale

Fals! Cu sau fara implanturi, controlul sanilor este obligatoriu.

Este si mai important sa iti faci controale periodice daca ai implanturi pentru ca, desi autocontrolul este eficient, exista riscul sa nu diferentiezi foarte bine implantul de tesutul natural, iar un medic specialist te va ajuta sa efectuezi o examinare corecta.

7. Viata implanturilor este scurta

Fals! Este adevarat ca dupa 10 ani exista riscul ca implanturile sa se deterioreze, dar ele nu au, insa, un termen de garantie fix.

In acelasi timp, depinde de la o persoana la alta. Implanturile unor femei rezista mai mult decat ale altor femei, dar ele nu respecta o anumita rutina sau un anumit program de inlocuire daca sunt intr-o conditie perfecta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.