7 lucruri pe care le auzi despre fertilitate și care sunt 100% false

Există foarte multe lucruri pe care unii oameni ți le vor spune despre fertilitate, dar asta nu înseamnă că sunt și adevărate.

Iată cele mai comune mituri false despre fertilitate

Poți cumpăra un medicament pentru a deveni mai fertilă

Doctorul Daniel Rychlick de la Centrul de Reproducere din California de Sud a auzit multe mituri despre fertilitate. „Am auzit multe ciudate”, spune el. „Unii oameni cred că poți cumpăra un medicament care crește mișcarea trompelor uterine.” Nope, nu este adevărat, deci nu arunca banii pe medicamente care nu te ajută.

Citește și: Ce îți pune în pericol fertilitatea 

Poți ajuta spermatozoizii să ajungă unde trebuie dacă îți contorsionezi corpul

Nu trebuie să fii o gimnastă pentru a rămâne însărcinată. Doctorul Rychlick spune că nici dacă stai în cap nu vei ajuta sperma să ajungă în trompele uterine.

Stresul este singurul motiv pentru care nu rămâi însărcinată

Dacă nu reușești să rămâi însărcinată, nu da vina pe locul de muncă stresant sau pe socrii care te sună zilnic pentru a te întreba când vei face un omuleț. „Stresul poate fi un factor de luat în considerare, dar vedem că în întreaga lume există femei care rămân însărcinate în condiții foarte stresante. Există foarte mulți copii care se nasc un Siria și nu îmi pot imagina un mediu mai stresant”, mai spune dr. Rychlick.

Însă asta nu înseamnă că nivelul de stres nu contează! Ideal ar fi să fii cât mai puțin stresată atunci când încerci să rămâi însărcinată, însă nu stresul te face fertilă sau infertilă.

Citește și: „Când scade fertilitatea unui bărbat?” 

Îți poți pune acid boric în vagin pentru a afla sexul viitorului copil

Acest mit este cu siguranță fals, o adevărată pierdere de vreme. Vei afla sexul copilului la ecografie.

Cafeaua îți distruge șansele de a rămâne însărcinată

Stai liniștită, nu trebuie să renunți la acest obicei momentan. „Consumul moderat de cafea nu este ceva de care să îți faci griji”, spune dr. Allex Wilcox.

Nu ar trebui să mai faci sport

Dacă ești în căutare de o scuză pentru a nu-ți ridica fundul de pe canapea, avem vești proaste – atâta timp cât ai ciclu menstrual regulat, totul ar trebui să fie ok. În plus, sportul chiar îți face bine și după ce rămâi însărcinată.

Citește și: Poate menopauza să fie „anulată”? 

Poți rămâne însărcinată oricând vrei

Iată vești proaste: conceperea unui copil nu devine mai ușoară odată cu timpul, dimpotrivă. Problema este că multe femei cred că pot rămâne însircinate foarte ușor și la vârste mai târzii. Adevărul este că fiecare femeie ajunge la un moment dat infertilă și, doar pentru că există unele femei care pot rămâne însărcinate și la 55 de ani, nu înseamnă că e ok să aștepți până atunci.

 
*articol preluat din RedBook (autor: Mallory Schlossberg și Janis Graham)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.