7 cauze surprinzătoare ale durerilor de spate

Durerea de spate este una din problemele cu care se confruntă numeroase de persoane, în special adulții. Aceasta poate fi doar sâcâitoare sau cu adevărat deranjantă, împiedicându-te să îndeplinești sarcinile de zi cu zi.

Printre cauzele posibile ale durerii de spate se numără hernia de disc, scolioza, osteoporoza, obezitatea, entorse sau luxații. Totuși, uneori aceasta este cauzată de obiceiurile de zi cu zi la care poate nu te-ai gândi.Iată cele mai comune cauze ale durerilor de spate care te-ar putea surprinde:

Petreci mult timp pe canapea sau pe scaun

Petreci multe ore stând pe scaun în fața computerului la birou, apoi stai așezată în autobuz, iar când ajungi acasă te așezi pe canapea pentru a viziona un film sau un serial. Sună cunoscut? Mare parte din adulți fac asta, ceea ce poate duce la dureri în partea inferioasă a spatelui. Încearcă să te ridici odată la câteva ore și plimbă-te puțin sau fă niște exerciții ușoare.

Ești fumătoare

Nicotina elimină fluxul sanguin sănătos din corpul nostru, inclusiv din vertebre i discurile intervertebrale. Acest lucru poate cauza deteriorarea acestora, provocând inflamații și dureri. Soluția este să scapi de această dependență care are atât de multe efecte negative asupra corpului.

Ai rănit o altă parte a corpului

Uneori, dacă te rănești în zona șoldului sau a pelvisului disconfortul poate părea că previne din altă zonă și anume cea a spatelui. Și apendicita sau unele probleme la stomac pot cauza asta. Fă o vizită medicului pentru a afla care e cauza.

Suferi de depresie

Mai multe studii au arătat că există o legătură între depresie și durerile de spate. Stresul poate provoca tensiune musculară enormă în partea inferioară a spatelui, iar meditația te poate ajuta cu ambele probleme. Totuși, dacă suspectezi că suferi de depresie, ar trebui să mergi la medic pentru a te trata.

Exagerezi cu sportul

Prea multe repetiții sau greutăți prea grele pot declanșa dureri de spate și rigiditate. Simptomele musculare normale dispar de obicei a doua zi, dar, dacă durera persistă în următoarele zile trebuie evaluată de un specialist.

Ai o infecție a tractului urinar sau pietre la rinichi

Aceste afecțiuni provoacă dureri abdominale care pot uneori să radieze în spate. Ambele mai au ca simptome dureri sau arsuri în timpul urinării, necesitatea de a urina des, febră sau grețuri.

Porți accesorii nepotrivite

Un dezechilibru de greutate provocat de purtarea unei genți de umăr prea grele poate procova disconfort sau durere de spate. Alternează umărul pe care o porți geanta sau optează pentru ghiozdan (dar ai grijă ca nici acesta să nu fie prea greu). Și colanții sau blugii prea strâmți pot fi o cauză, pentru că restrâng gama normală de mișcare a coloanei.

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Linda Melone)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.