7 cauze ale mahmurelii de 2 zile

Mahmureala este o senzație neplăcută pe care aproape oricine a trăit-o măcar o dată în viață. În general, aceasta durează maxim 24 de ore, însă există situații în care se poate lungi chiar până în următoarea zi. Astfel, întâlnim mahmureala de 2 zile.

Ce anume este mahmureala?

Mahmureala este puțin înțeleasă din punct de vedere medical. Principalele sale simptome sunt oboseala, setea, durerea de cap, durerea musculară, amețeala, greața, vărsăturile, insomnia, senzibilitatea la zbomote și la lumină, ochii „înjectați” și iritabilitatea. Dacă o persoană bea prea mult alcool, ficatul nu mai funcționează corect și nu reușește să îl descompună în timp util.Care sunt cauzele mahmurelii de 2 zile?

Nu ai consumat suficientă apă

Băutura te poate deshidrata, cu atât mai mult dacă vomiți sau ai diaree, iar organismul se detoxifică mai greu. De aceea, e foarte important să bei multă apă în timp ce bei alcool, dar și a doua zi. Dacă nu faci acest lucru, mahmureala se poate întinde pe 2 zile.

Nu ai avut un somn odihnitor

Un somn bun te poate ajuta să te simți mai bine dimineața, dar alcoolul nu îți oferă somnul odihnitor cu care organismul este obișnuit. În general, după ce ai băut mult alcool, somnul tău este întrerupt. Cu alte cuvinte, cu cât bei mai mult, cu atât mai prost vei dormi și cu atât mai rău te vei simți în ziua următoare – uneori chiar și în a doua.

Ai consumat un tip de alcool închis la culoare

Există anumiți agenți aromatizanți sau produse secundare de fermentație care sunt mai legate de mahmureala. Acestea se găsesc în lichioruri și băuturi mai închise la culoare, precum whiskey, rom, vin roșu și brandy.

Avansezi în vârstă

Nu trebuie să ai 50 de ani ca să nu mai reziști la alcool; acest lucru se poate întâmpla încă de la 25 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, celulele noastre nu mai reușesc să proceseze toxinele atât de bine. De aceea, dacă în facultate 3 beri păreau doar începutul distracției, la 28 de ani pot însemna o mahmureală groaznică.

Ai o sensibilitatea pe care nu o cunoști

O mulțime de oameni au sensibilități de care nu sunt conștienți. Bere, de exemplu, este făcută cu orz și hamei; vinul poate avea sulfiți – poți avea o sensibilitatea sau o intoleranță la aceste ingrediente.

Ai consumat alcool pe stomacul gol

Alcoolul poate irita mucoasa stomacului, ceea ce poate duce la dureri abdominale, greață sau vărsături. Mai mult, poate afecta nivelul zahărului din sânge. E recomandat ca înainte să consumi alcool să mănânci ceva consistent.

Iei medicamente

Multe medicamente sunt metabolizate de ficat și rinichi – aceleași organe care metabolizează și alcoolul. Medicamente precum analgezicele, antidepresivele, cele pentru colesterol sau pentru tensiune sunt cele la care trebuie să fii deosebit de atentă. De asemenea, antibioticele pot afecta modul în care corpul procesează alcoolul.

Citește și: Trucuri istețe pentru a combate mahmureala

*articol preluat din Harper’s Bazaar (autor: Emily Shiffer și Cassie Shortsleeve)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.