6 schimbări ciudate ale corpului care pot apărea în timpul sarcinii

Fiecare etapă a sarcinii aduce într-un fel o altă surpriză – și nu este întotdeauna una pe care o așteptai. Uneori, pot apărea anumite schimbări în corpul tău, dar nu trebuie să îți faci griji, acestea sunt normale!

Iată despre ce e vorba:Sensibilitate la lumină

Te simți orbită de lumină? Nu ți se pare! Sarcina îți face ochii mai sensibili la lumină, în special la soare, deci nu uita niciodată acasă ochelarii de soare.

„Etichete” ale pielii

Ne referim la acele părți mici de piele care încep să atârne asemenea unor etichete. Acestea apar de obicei în a doua jumătate a sarcinii. Deși nu dor și nu te mănâncă, ai putea fi surprinsă de apariția lor, mai ales că au o nuanță ceva mai închisă decât restul pielii. Pot apărea pe gât, pe pleoape, sub sâni, la subraț, pe stomac sau în jurul organelor genitale. Evită tratamentele destinate îndepărtării acestora pentru că e posibil ca substanțele chimice să nu fie sigure pentru copil. Aceste creșteri inovensive dispar de obicei după naștere.

Păr deteriorat

Vârfurile despicate sau un aspect tern al părului pot apărea în timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă din cauza schimbărilor hormonale.

Pierderea mirosului

Anosmia este pierderea totală a mirosului, iar unele femei însărcinate se pot confrunta cu ea în această perioadă. Din fericire, nu este mereu un simptom nedorit, fiind asociat cu șanse mai mici de a avea greață și vărsături. Simțul mirosului ar trebui să revină la normal după ce naști.

Albăstrirea zonei intime

Ți se pare că devi puțin albastră „acolo jos”? Află că și acest lucru este normal! De fapt, înainte de apariția testelor de sarcină, unii medici se luau după culoarea zonei intime pentru a declara dacă o femeie este sau nu gravidă.

Piele transparentă

Pentru că pielea din jurul sânilor se întinde atât de repede, este posibil să suferi de un disconfort fizic precum mâncărimea. Uneori, pielea poate deveni chiar transparentă și poți vedea cu ochiul liber modelele vasculare din interior. Mai mult, venele sunt mai închise la culoare în această zonă pentru că organismul pompează o cantitate mai mare de sânge.

Tu ai experimentat aceste simptome când erai însărcinată?

 

Citește și: În ce situații arată testul de sarcină un rezultat fals? 

Citește și: De ce este FPS-ul mai important când ești însărcinată?

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Nancy Redd)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.