6 motive comune pentru care poți urina prea des

Uneori poate fi foarte penibil să urinăm des, în special atunci când suntem la birou, în oraș cu prietenii sau, mai rău, la un curs. Află care sunt cauzele pentru care asta se poate întâmpla.

La cel mai comun motiv probabil te-ai gândit deja: consumi prea multe lichide într-un timp scurt. Și alimentele pe care le consumăm pot avea un conținut ridicat de apă, în special pepenele verde, grapefruitul, castraveții sau spanacul. Astfel, dacă mai consumăm și apă (sau suc, bere etc) în acest timp, nevoia de a urina este mai mare.Citește și: Infecția urinară. Simptome și tratament 

O altă cauză este vezica hiperactivă, cu care se confruntă în special persoanele de peste 40 de ani. Pe scurt, unul din mușchii vezicii se contractă și atunci când vezica nu este plină. Apare nevoia urgentă de urinare, iar acest lucru poate duce și la „accidente”. Există diverse motive pentru care asta se întâmplă, printre care bolile neurologice, infecțiile urinare, leziunile nervoase, dar și reacțiile adverse la diureice sau produse ce conțin cafeină.

Diabetul este un alt motiv pentru care poți urina des. Unul dintre simptomele diabetului este că îți e foarte sete. Astfel, bei mai multă apă, deci vezica se umple mai repede. Dacă ești îngrijorată din acest motiv, fă-ți o programare la medic.

Citește și: 5 semne că ești deshidratată 

Incontinența urinară, adică eliminarea involuntară a urinei, poate fi foarte jenantă. În general, are loc în timpul activităților care cresc presiunea intra-abdominală (atunci când râzi, strănuți sau tușești). Dacă ești îngrijorată din acest motiv, fă-ți programare la medicul de familie, medicul internist, medicul specialist urolog sau cel specialist de geriatrie.

Bineînțeles, mai poți urina și din cauza emoțiilor. Poate că ai un examen important, o întâlnire cu un tip hot sau un interviu la o companie de top.

Unele persoane, în schimb, pur și simplu au vezica mică. În alte cazuri, de exemplu în timpul sarcinii, ceva apasă pe vezică, iar nevoia de a urina apare mai des.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.