6 chestii surprinzatoare care te storc de energie

Dependenta de e-mail. La birou ti-l verifici din 5 in 5 minute, cand esti pe strada ai telefonul in mana (de multe ori te-ai impiedicat de oameni pentru ca, pur si simplu, aveai o presimtire ca ai primit ceva pe mail si trebuia sa verifici), cand ajungi acasa, nici nu te descalti bine si esti cu laptopul in brate? Nu-ti dai seama cata energie iti consuma aceasta activitate aparent nevinovata!

Un studiu al unei universitati londoneze a descoperit ca dependentii de e-mail raman fara 10 puncte din IQ, ceea ce e echivalent cu pierderea somnului pe durata unei nopti intregi. Cum rezolvi situatia: stabileste-ti un program de verificat mailurile primite (o data la doua sau trei ore) si deseteaza-ti functia responsabila cu notificarile. Asa nu vei mai sari ca arsa de fiecare data cand primesti un simplu spam.

Cocktail-urile cu fructe

Pentru ca au atatea ingrediente, aceste cocktail-uri pot declansa mici alergii, ceea ce cauzeaza oboseala. Daca esti la o petrecere si trebuie totusi sa bei si tu ceva, alege mixuri mai simple, gen whisky si cola sau un gin tonic. Vei vedea ca ziua urmatoare nu vei mai casca de doua ori pe minut.

Abuzul de calmante

Cum te doare putin o masea sau te-ai balonat de la o gura de suc acidulat, calmantele sunt cele mai bune prietene ale tale. Problema cu medicamentele, chiar daca nu sunt puternice, este ca te ametesc si te molesesc. Da, probabil maseaua nu te va mai durea, dar nu prea vei mai fi in stare de mare lucru in ziua respectiva.

O geanta mult prea grea

Multe dintre noi indesam cate-n luna si in stele in geanta, de uneori ajungem sa caram pe umeri pana la 5 kilograme. Normal ca esti constant obosita, greutatea apasa pe plamani, acestia capata mai putin oxigen, tot corpul tau e sleit de puteri… Rezolvarea: o data pe saptamana, goleste-ti geanta de lucrurile de care nu ai neaparata nevoie. O cutie dubla de absorbante, foehnul si trei feluri diferite de balsam de buze?! Cred ca glumesti!

Ora de inot

Nu esti obosita doar pentru ca ai ars atat de multe calorii. Institutul National de Alergii si Boli Infectioase spune ca poti „capata” boli ale sinusurilor din cauza clorului din piscina. Ceea ce poate nu stii e ca sinuzita merge mana in mana cu sindromul oboselii cronice. Nu e necesar sa renunti la inot ca sa scapi de problema, solutia este mult mai simpla: dupa fiecare sedinta de inot, mergi la sauna, ca sa-ti eliberezi sinusurile de clor.

Tenul cu imperfectiuni

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio spune ca femeile cu ten imperfect (pete, puncte negre, cosuri) sunt mai predispuse la o stare de oboseala cronica. Daca nu ai o imagine de sine satisfacatoare, acest lucru iti va afecta viata atat din punct de vedere social, cat si sexual, ceea ce te va frustra si te va secatui de energie. Sfatul nostru: mergi la un dermatolog bun, ca sa scapi odata pentru totdeauna de aceste probleme, sau inarmeaza-te cu produse cosmetice de calitate, pentru situatii de urgenta.

Cresterea in greutate

… e cel mai mare „storcator” de energie! Te simti obosita fizic si psihic. Cunosti TU vreo frustrare mai mare si mai… obositoare?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.