6 chestii surprinzatoare care te storc de energie

Nu reușești să-ți dai seama de ce ești atât de obosită mereu? Nu mai da vina pe somn sau pe cafea, sunt alte chestii care te lasă fără energie.

Dependența de e-mail

La birou ți-l verifici din cinci în cinci minute, când ești pe stradă ești cu telefonul în mână (de multe ori te-ai împiedicat de oameni pentru că pur și simplu aveai tu o presimțire că ai primit ceva pe mail și trebuia să verifici), când ajungi acasă nici nu te descalți bine și ești cu laptopul în brațe? Nici nu-ți dai seama câtă energie îți consumă această activitate aparent nevinovată.

Un studiu al unei universități londoneze a descoperit că dependenții de e-mail pierd zece puncte din IQ, ceea ce e echivalent cu pierderea somnului pe durata unei nopți întregi. Cum rezolvi situația: stabilește-ți un program de verificat mailurile primite (o dată la două sau trei ore) și desetează-ți funcția responsabilă cu notificările. Așa nu vei mai sări ca arsă de fiecare dată când primești un simplu spam.

Cocktail-urile cu fructe

Pentru că au atâtea ingrediente, aceste cocktail-uri pot declanșa mici alergii, ceea ce cauzează oboseală. Dacă ești la o petrecere și trebuie totuși să bei și tu ceva, alege mixuri mai simple, gen whiskey și cola sau un gin tonic. Vei vedea că ziua următoare nu vei mai căsca de două ori pe minut.

Abuzul de calmante

Cum te doare puțin o măsea sau te-ai balonat de la o gură de suc acidulat, calmantele sunt cele mai bune prietene ale tale. Problema cu medicamentele, chiar dacă nu sunt puternice, este că te amețesc și te moleșesc. Da, probabil măseaua nu te va mai durea, dar nu prea vei mai fi în stare de mare lucru în ziua respectivă.

Tenul cu imperfecțiuni

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Ohio spune că femeile cu ten imperfect (pete, puncte negre, coșuri) sunt mai predispuse la o stare de oboseală cronică. Dacă nu ai o imagine de sine satisfăcătoare, acest lucru îți va afecta viața atât din punct de vedere social, cât și sexual, ceea ce te va frustra și te va secătui de energie.

Sfatul nostru: mergi la un dermatolog bun, ca să scapi odată pentru totdeauna de aceste probleme, sau înarmează-te cu produse cosmetice de calitate, pentru situații de urgență.

O geantă mult prea grea

Multe dintre noi îndesăm câte-n lună și în stele în geantă, de uneori ajungem să cărăm pe umeri până la cinci kilograme. Normal că ești constant obosită, greutatea apasă pe plămâni, aceștia capătă mai puțin oxigen, tot corpul tău e sleit de puteri. Rezolvarea: o dată pe săptămână, golește-ți geanta de lucrurile de care nu ai neapărată nevoie (o cutie dublă de absorbante, foehn-ul și trei feluri diferite de balsam de buze? Cred că glumești!)

Ora de înot

Nu ești obosită doar pentru că ai ars atât de multe calorii. Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase spune că poți căpăta boli ale sinusurilor din cauza clorului din piscină. Ceea ce poate nu știi e că sinuzita merge mână în mână cu sindromul oboselii cronice. Nu e necesar să renunți la înot ca să scapi de problemă, soluția este mult mai simplă: după fiecare ședință de înot, mergi la saună, ca să-ți eliberezi sinusurile de clor.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.