6 alimente surprinzatoare care iti afecteaza zambetul

Se spune că zâmbetul este cartea de vizită a unei persoane. Te-ai întrebat, totuși, ce alimente îl afectează cu adevarat?

Noi am gasit „vinovații”! Fie că este vorba despre băuturi energizante sau sos barbecue, iată care sunt produsele și alimentele care îți compromit zâmbetul!

1. Sucurile acidulate

Sucurile carbogazoase conțin o cantitate mare de zahar, inamicul numărul 1 al zâmbetului impecabil. Zahărul este consumat de bacteriile din gura noastră, care la rândul lor îl transforma în acid. Astfel, acidul afectează smalțul dinților, cauzând carii, parodontoză și gingivită.

2. Acidul citric

Lămâile, portocalele și grepefruitul conțin o cantitate mare de Vitamina C, benefică sistemului imunitar. Insă, consumate în exces, pot cauza sensibilitate la nivelul gingiilor și pot afecta smalțul dinților din cauza nivelului mare de compuși acizi.

3. Bauturile sportive și energizante

Pe cât de populare au devenit, pe atât de dăunătoare sunt. La fel ca băuturile carbogazoase, cele energizante și cele sportive conțin o cantitate mare de zahăr. Oamenii de știință au descoperit că nivelul pH-ului din multe băuturi sportive pot cauza eroziunea dinților din cauza conținului mare de acizi.

5 obiceiuri alimentare care te mentin sanatoasa vara

4. Fructele confiate

În timp ce multe dintre fructele proaspete sunt considerate benefice dinților (merele și perele), despre fructele confiate nu putem spune același lucru. Gustările ambalate pe care le găsim la super-market sunt lipsite de fibre celuloase, care împiedică zahărul să intre în contact cu dinții. Practic, se întâmplă același lucru ca atunci când mănânci caramele.

Secrete care au grija de sanatatea ta

5. Sosul barbecue

Fie că îl folosim peste delicioasele aripioare picante, ori ca dressing la salată, sosul barbecue are și câteva minusuri. Mulți dintre noi nu își dau seama ce conținut mare de zahăr are. Consumat cu regularitate, mai mult decât carii, îți va cauza și îngalbenirea dinților.

Cu ce inlocuim sarea

6. Vinul alb

Probabil te așteptai să spunem ca vinul roșu îți afectează sănătatea dinților. Totuși, cel alb este mult mai dăunător. Acidul din vinul alb consumă smalțul și îți lasă dinții vulnerabil față de alte substanțe nesănătoase din alimente și băuturi.

Cosmo tips: Suntem de părere că cel mai bine este să previi, în loc să tratezi. Așadar, data viitoare încearcă să elimini sau să diminuezi din alimentele pe care le-am menționat.

Text: Teodora Dragusin

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise