6 alimente cu efect afrodisiac

Cină la lumina lumânărilor, vin roşu şi pupici „electrizanţi“? Încinge atmosfera cu câteva idei de mâncare afrodisiacă!

Deşi pare unul dintre clişeele acelea de care aparent te-ai über-săturat, o cină romantică poate fi de fapt un motiv excelent de a petrece momente preţioase cu partenerul tău. De ce ai nevoie? De câteva idei pentru a mânca ceva gustos, dar – de ce nu? – sexy, de vin roşu sau prosecco, de lumânări în sfeşnice şi de muzica preferată în surdină. Sună simplu? Ei, bine, COSMO îţi propune şase alimente cu efect afrodisiac pe care le poţi include în meniul serii.

Scoicile

În cochiliile scoicilor se ascunde acel corp moale şi absolut delicios şi care este încărcat cu zinc. Vitaminele din zinc contribuie la producţia de testosteron din organism, un hormon decisiv în echilibrul funcţiilor sexuale şi al libidoului ambelor sexe. Mai mult, cercetările demonstrează că zincul îmbunătăţeşte calitatea spermei şi potenţa la bărbaţi, dar menţine şi ovarele sănătoase, stimulând estrogenul şi progesteronul.

Sparanghelul

Forma lunguiaţă a acestor legume destul de costisitoare ca preţ te poate duce cu gândul la… altceva, nu-i aşa? În fine, reţine că sparanghelul este foarte bogat în vitamina B6 şi în folaţi – două surse care stârnesc excitaţia şi ajută la producerea orgasmului, dar şi în vitamina E, care stimulează activitatea hormonilor sexuali.

Ardeii iuti

Ay, mamasita, ce-mi ard buzele! Ardeii chili nu doar îţi dau senzaţia că-ţi ia gura foc, dar datorită capsaicinei, o substanţă care favorizează producţia de endorfine în creier, te pomeneşti cu o uşoară stare de euforie. Deci o partidă de sex imediat după cină chiar ar fi indicată, nu?

Avocado

Unii oameni nu se împacă cu acest fruct care nu este doar extrem de sănătos, dar mineralele, grăsimile monosaturate bune şi vitamina B6 pe care le conţine îţi menţin cheful de sex la niveluri optime. Acizii graşi Omega-3 îţi dau bunădispoziţie în mod natural, iar avocado este o bună sursă a acestora! Alege-l copt, taie-l în felii şi pune-le pe grătar – e un ingredient perfect pentru un sandwich modern!

Ciocolata

Ciocolata e celebră pentru că ţi-ar creşte pofta de iubire! Conţine triptofan, un ingredient care ajută corpul să producă serotonină, acel hormon cu rol important în etapa preludiului. Alt ingredient minune al tabletelor de ciocolată este feniletilamina, un stimulant care te poartă în acea dispoziţie pentru iubire. În plus, din ciocolată ies cele mai delicioase deserturi – caută pe ecuisine.ro reţeta ideală!

Mierea

Ah, cât de mult ne ajută pe noi harnicile albinuţe! Mierea este o minunată sursă de bor, un fel de mineral care ajută la metabolizarea estrogenului – adică acel hormon responsabil cu starea de fericire şi satisfacţia sexuală a femeilor. Borul contribuie şi la stimularea producţiei de testosteron din sânge, iar acest hormon se ocupă, printre altele, cu atracţia sexuală în cazul ambilor parteneri. În plus, un strop de miere este un excelent înlocuitor de zahăr, pe care ar fi bine să-l cam elimini din alimentaţia ta.

Spune-ne într-un comentariu care a fost cea mai romantică seară alături de partenerul tău!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise