5 utilizari pentru uleiul de cocos

Poate ȋnlocui uleiul tău de gătit, cel pentru salate, soluţia de curăţat mobila, ceara de parchet, scrub-ul de corp… Da, uleiul de cocos este un all-in-one şi ȋncă nu ai aflat decât câteva dintre modalităţile ȋn care-l poţi utiliza pentru a-ţi face viaţa mai uşoară.

Pe păr
Precum superbele femei din India, foloseşte ulei de cocos pentru păr. Aplică-l vara, ȋnainte de plajă sau a ieşi pe plajă, cu pieptănul pe care l-ai uns cu puţin ulei de cocos şi trece-l prin şuviţe. Dacă ai părul gras, masează-l ȋn vârfuri şi vei vedea rezultate spectaculoase.Aplică-l pe păr cald (ȋncălzeşte-l ȋn bain marie sau la microunde) ȋnainte de baie pentru extra-hidratare.

Ca super-scrub
Lasă uleiul de cocos la temperature camerei pentru a deveni lichid, pune puţin ȋntr-un castronel şi amestecă-l cu sare de Himalaya, de salină sau mare sau cu zaţ de cafea pentru un super-scrub.

Cafeaua este foarte bună pentru tonifiere, iar sarea de Himalaya este perfectă pentru vitaminizarea şi mineralizarea pielii ȋn timp ce lasă epiderma strălucitoare.

La gătit
Faţă de alte uleiuri, cel de cocos este perfect şi pentru salate, dar şi pentru gătit pentru că nu se arde la temperaturi ȋnalte şi te hrăneşte cu grăsimi sănătoase, dar şi cu minerale şi vitamine.

Pentru a da lustru mobilei
Pune pe o bucată de material din bumbac puţin ulei de cocos şi curăţă-ţi cu mişcări circulare vechea mobilă. După ce ai eliminate murdăria, cu o cârpă curată, aplică un strat subţire de ulei de cocos şi lasă-l să hidrateze lemnul cam 10 -15 minute, apoi şterge-l cu o cârpă uscată.

Beneficiile uleiului de cocos in alimentatie

4 beneficii ale uleiului de cocos

Cele mai bune uleiuri esentiale anticelulitice

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise