5 trucuri de machiaj pentru ochelariste

Cel mai greu lucuru din lume pentru o purtătoare de ochelari este machiatul. Ştiu pentru că mă număr printre mândrele purtătoare de ochelari de vedere. Nici un machiaj superb pentru nu se prea potriveşte dacă porţi ochelari, plus că nu poţi pune prea mult make-up pentru că rişti să rămână pe rame, să se şteargă sau, ȋn cele mai multe cazuri, nu-ţi dă destulă luminozitate şi nu-ţi face ochii să pară mai mari.

Liner-ul proporţional cu rama ochelarilor
Linia trasată cu liner-ul trebuie să fie proporţională cu dimensiunea ramelor. Astfel, dacă porţi rame cat-eye mai grosuţe sau, şi mai şi, de tipul Ray-Ban Wayfarer, modelul hipsteresc, ai nevoie de definire.Nu te feri de la un super-cat eye, chiar şi pe timp de zi, nu uita că ochelarii diminuează din efect, aşa că o linie groasă de liner nu va părea ciudată.

Mai multă luminozitate
Dacă este un produs de make-up pe care să-l consideri BFF este iluminatorul. Cumpără-ţi mai bine o cremă cu irizare decât o pudră care s-ar putea strange ȋn pliurile ochilor sau să se şteargă la frecarea ramelor de pielea feţei. Unde mai pui că este vară şi se va şterge oricum cu transpiraţia sau ȋşi va schimba proprietăţile din cauza temperaturii ȋnalte.

Astfel, maschează cearcănele şi aplică sub ochi şi pe zona cu cearcăne, dar şi ȋn colţul ochiului, acolo unde se uneşte cu nasul.

Pensează-ţi sprâncenele
Mai mult decât ȋn cazul fetelor care nu poartă ochelari, tu trebuie să-ţi pensezi şi colorezi (dacă le ai blonde) sprâncenele pentru a adăuga definire feţei tale. De asemenea, ochelarii pun accent pe zona ochilor care trebuie să fie impecabilă.

Defineşte pomeţii
Precum spuneam, faţă de fetele care nu poartă ochelari, tu ai nevoie de mai multă definire, iar blush-ul este foarte important. Defineşte-ţi cu grijă obrajii, sub pomeţi, pentru a contrabalansa umbrele făcute pe faţă de ochelari.

Un ruj ȋndrăzneţ
Dacă nu-ţi place look-ul cat eye sau smokey şi preferi “sfântul nude” ȋn zona ochilor, atunci foloseşte doar iluminatorul şi pune accentul pe buze, cu ajutorul unui ruj ȋntr-o nuanţă foarte ȋndrăzneaţă.

5 trucuri de machiaj daca porti lentile de contact

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise