5 tips-uri pentru picioare frumoase de la Raluca Zenga

Nu știm voi cum sunteți, dar noi admirăm femeile cu picioare lungi, frumoase și… catifelate! Dacă ne acordăm cel puțin o oră pe zi pentru îngrijirea tenului, picioarele de ce nu ar trebui să primească acelaști tratament?

Raluca Zenga ne-a dezvăluit câteva „secrete” de frumusețe și de îngrijire a picioarelor accesibile și eficiente pentru orice femeie!1. Dry-brushing, sau „periajul pe uscat”

Ok, recunosc că prima dată când am citit despre această tehnică mi-a apărut în minte imaginea unei iepe la ţesălat, părul scurt cabalin care capătă luciu când îngrijitorul îl netezeşte cu o perie aspră din fire de mistreţ!

Aşa că mi-am procurat şi eu o perie din bambus cu fire naturale şi am purces să îmi reinvigorez pielea pe toată lungimea picioarelor, pornind de la glezne către inima, întotdeauna către inima pentru circulaţie!

Pe lângă senzaţia plăcută a auto-masajului nu am întârziat să observ efecte precum un aspect redus de coajă de portocală pe zonele afectate de celulita, o piele mai tonică şi mai puţine fire de par crescute sub piele! Periajul pe uscat îmbunătăţeşte micro-circulaţia şi stimulează regenerarea epidermei.

2. Exerciţiile pentru picioare tip fandări, genuflexiuni sau „squat”

Încercaţi squat-uri într-un picior sau cu benzi elastice pentru un plus de efort care să ne sculpteze rapid şi armonios membrele dătătoare de sex-appeal!

3. Masajul

Da, mai ales după zile în care aţi muncit cu spor la sala, v-aţi antrenat harnic acasă sau pur şi simplu aţi umblat mult pe tocuri incomode!

Recompensaţi-va musculatura picioarelor cu un masaj reconfortant, de preferinţă cu câteva picături de uleiuri esenţiale dizolvate în uleiul de masaj – precum mentă piperată sau rozmarin.

Nu este o iluzie optică faptul că după câteva sesiuni de masaj picioarele îmi sunt mai zvelte şi mai subţiri: masajul nu doar relaxează, ci rezolva în mare parte retenţia de apă şi descurajează perniţele inestetice de grăsime de sub piele!

Dacă nu puteţi ajunge la salonul de masaj prea des răsfăţaţi-va picioarele cu o baie de săruri (Epsom sunt preferatele mele, sau orice săruri bogate în magneziu) parfumate cu un ulei esenţial de relaxare, şi apelaţi la partener pentru un masaj al tălpilor !

4. Hidratare după epilare

Folosiţi un gel cu Aloe Vera după orice tip de epilare (ceară, crema depilatoare sau lama de ras): are efect calmant şi anti-inflamator, prevenind iritatiile care vin odată cu misiunea „piele netedă că un delfin”!

5. În final un strop de vanitate

Nu ocoliţi un autobronzant de calitate, cu ingrediente naturale, pentru picioare cu luciu auriu, că mângâiate de razele soarelui!

Dacă va temeţi de efectul portocaliu-intens Oompa-Loompa, şi de exfolierea naturală care ne lasă cu pete că lustrul de ghete, alegeţi o crema hidratantă de corp cu doar o cantitate mică de autobronzant încorporat!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.