5 sporturi pe care să le încerci vara asta

Imediat cum vara bate la ușă începem să ne înscriem la sala de fitness, să alergăm sau să ținem o anumită dietă. Însă lucrurile nu decurg tot timpul așa. 

Este posibil ca tu sa te afli în acea categorie de persoane care odată cu vacanța renunța din diferite motive la mișcare. De aceea îți propun o alternativă eficientă și distractivă. Sporturile de vară.

Volei pe plajă

Beachvolley sau voleiul pe plajă este preferatul meu în absolut. Poate și datorită faptului că l-am practicat mulți ani. Ei bine, acest sport nu necesită un abonament costititor sau un echipament performant. Ai nevoie doar de o minge și de costumul de baie. Da, poate și de un partener de distracție. Data viitoare când te afli la mare, ia-ți iubitul sau prietenii și provoacă-i la un meci. Te poți lipsi chiar și de fileu, până la urmă nu este vorba despre o competiție adevarată. Îți spun doar că într-o oră vei putea arde aproximativ 400 de calorii. Ce mai aștepți?

Frisbee

Mai mult ca sigur nu știai că fribee este un sport în toată regula. În Statele Unite exista chiar un campionat național, la fel ca și în multe țări din Europa. Chiar și în Romania există așa-numita „Asociația de Frisbee” care organizează diverse competiții pe parcursul anului. În orice caz, frisbee este un sport pe care trebuie să îl bagi în seama, căci în mai puțin de o oră de activitate arzi mai bine de 200 de calorii. Îl poți practica atât pe plajă cât în parc și ai nevoie doar de disc și de cel puțin un partener. Ce zici?

Înotul

Da, poți înota pe toată perioada anului, dar dacă atunci când te afli în vacanță preferi să sari peste ora de la sala de fitness, acesta poate fi o bună alternativă. Ce poate fi mai plăcut decât sa înoți în mare? Îți spun doar că 15 minute de înot te fac să arzi aproximativ 150 de calorii. Nici măcar nu vei simți că faci efort !

Surfing

Într-adevăr, la noi în țara nu ai ocazia să întâlnești valuri adevarate pentru un surfing pe măsură. Însă, pentru nivelul de începători, Marea Neagră este mai mult decât suficientă. De ce este surfingul printre preferatele mele? Pentru că îți solicită foarte mult mușchii picioarelor, abdomenului și spatelui. În plus poți alege și paddle surfing-ul, astfel îți vei tonifia și brațele.

Așadar, data viitoare când te vei afla pe o plajă, încearcă cel puțin unul dintre sporturile de mai sus si vei vedea că toți colegii tăi de serviciu te vor invidia când te vei întoarce din concediu.

Citește și: Care e momentul potrivit din zi pentru a face sport? 

 

Text: Teodora Dragusin

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise