5 semne că îți deteriorezi dinții din cauza stresului

Când Demi Moore a mărturisit că și-a pierdut ambii dinți din față din cauza stresului, a scos în evidență o legătură puternică între stres și sănătatea orală. Totuși, nu trebuie ca efectul să fie atât de serios pentru a te îngrijora. Iată și alte semne care pot arăta că îți deteriorezi dinții din cauza stresului.

Observi că dinții devin transparenți mai scurți

Acest lucru poate fi rezultatul scrâșnirii dinților. Este posibil să ai nevoie să utilizezi un dispozitiv de protecție pentru a-ți proteja dinții împotriva uzurii. Unele persoane au impresia că nu își scrâșnesc dinții, dar o fac în timp ce dorm.

Gingiile îți sângerează

Acesta poate fi un semn al unei boli gingivale precum gingivita sau parodontita, care poate fi cauzată de stres. E posibil să ai nevoie de un tratament cum ar fi curățarea profundă.

Ai abcese dentare

Stresul poate cauza aceste probleme deoarece corpul poate fi mai puțin capabil să lupte împotriva infecțiilor gingiilor. Pentru această problemă pot fi necesare antibiotice sau alte tratamente.

Ai probleme cu canalele din rădăcină

Acestea pot fi cauzate de stres dacă scrâșnirea este atât de severă încât nervii dinților sunt expuși. Tratamentul de canal poate fi necesar pentru a elimina nervii din dinți.

Respirația începe să fie urât mirositoare

Acizii stomacali pot fi dezvoltați atunci când stresul duce la reflux și alți compuși care provoacă o respirație urât mirositoare. Cel mai probabil ai avea nevoie de un tratament cu antiacide sau alte medicamente.

De reținut: acest articol este informativ – dacă ai orice problemă medicală, consultă-te cu doctorul tău!

 

Citește și: Alimente care îți îngălbenesc dinții 

Citește și: 7 sfaturi pentru îngrijirea dinților sensibili 

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar UK (autor: Bridget March)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.