5 semne ca esti sanatoasa

Ce crezi, ești o femeie sănătoasă? A venit momentul să afli!

Încerci să ai o alimentație echilibrată, faci sport, arăți bine… dar nu ești sigură că ești sănătoasă? Există anumite semne care îți arată că ești. Iată 5 dintre ele:

Ai energie. Te trezești odihnită, ai energie în timpul zilei? Înseamnă că cel mai probabil ești sănătoasă! Lipsa energiei poate fi cauzată, printre altele, de o alimentație nesănătoasă, stres, anumite alergii sau anemie.

Buzele tale nu sunt crăpate. Sigur, se poat întâmpla să mai ai buzele crăpate în sezonul rece, dar asta nu înseamnă că e ok să le ai așa mereu. Ele se pot crăpa dacă nu ești suficient de hidratată sau dacă ai o deficiență de vitamina B sau zinc.

Rănile ți se vindecă repede. Indiferent dacă este vorba de o vânătaie sau o zgârietură, dacă te vindeci repede cel mai probabil ești sănătoasă. Dacă durează ceva timp până te vindeci, este posibil să ai vreo infecție.

Ai o greutate potrivită. Dacă ai un BMI bun, înseamnă că ești sănătoasă și ai o alimentație potrivită organismului tău. Am discutat despre BMI într-un articol anterior.

Ai un ciclu menstrual regulat. Ura, sistemul tău reproductiv funcționează bine! Dacă nu ai un ciclu regulat, nu te gândi că e normal și i se întâmplă oricărei femei, ci du-te la medicul ginecolog. Stai liniștită, nu înseamnă că dacă nu este regulat nu vei putea avea niciodată copii, este posibil să ai o problemă minora, dar care trebuie, totuși, rezolvată.

Ce spui, ești o femeie sănătoasă?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise