5 semne că ești deshidratată

În special în sezonul cald, deshidratarea poate apărea foarte ușor. Iată 5 semne că ești deshidratată.

Probabil te-ai săturat de câte ori ai auzit că trebuie să consumi mai multă apă, însă acest sfat este atât de des întâlnit pentru că extrem de multe persoane sunt deshidratate. Te-ai putea gândi „Ei, și? Ce dacă sunt deshidratată?”, însă trebuie să știi că asta poate duce la probleme serioase de sănătate – probleme digestive, infecții urinare, anxietate, depresie, oboseală și multe altele.

Citește și: Ce mâncăm când e caniculă?

Însă cum îți dai seama dacă ești, într-adevăr, deshidratată? Iată 5 semne:

Ai gura și ochii uscate

De asemenea, limba ta va fi mai albicioasă. Acestea sunt semnte pe care le poți observa foarte ușor și care ar trebui să te facă să îți ridici fundul de pe scaun și să bei un pahar mare de apă.

Ai urina închisă la culoare

Atunci când ești suficient de hidratată, urina ar trebui să aibă doar o tentă de galben. Cu cât nuanța sa este mai intensă, cu atât ești mai deshidratată. Prin eliminarea urinei elimini și multe toxine, deci ar trebui să bei mai multă apă, pentru a merge mai des la toaletă.

Citește și: 6 chestii surprinzătoare care te storc de energie

Te simți mereu epuizată

Apa aduce oxigen în organism, iar lipsa acestuia va încetini modul în care organismul funcționează. Asta duce la oboseală permanentă și irascibilitate.

Ai tensiunea arterială crescută

Deshidratarea duce la îngroșarea sângelui, care duce la un flux sanguin lent și la un nivel mai ridicat de sodiu. Ai grijă, poți ajunge să ai probleme mai mari de sănătate!

Digeri greu mâncarea

Este nevoie de apă pentru funcționarea corectă a întregului organism, ceea ce include și sistemul digestiv. Dacă ești deshidratată, cel mai probabil te confrunți și cu constipația.

Citește și: Alimente banale care te constipă

NU UITA! Pentru a te hidrata, alege apă (simplă sau cu fructe), limonadă sau ceaiuri. Cafeaua sau alcoolul te vor deshidrata și mai mult!

FOTO: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.