5 semne ca ar trebui sa renunti la pastilele anticonceptionale

Foarte multe femei aleg să folosească pastilele anticonceptionale pentru a se proteja împotriva unei sarcini nedorite, dar trebuie să știi că acestea nu sunt potrivite pentru oricine.

Iată 5 semne că ar trebui să renunți la pastilele anticoncepționale:

Uiți să iei pastila. Pastilele anticoncepționale trebuie luate în fiecare zi, de preferat la aceeași oră, altfel eficiența lor poate scădea. Sigur, nu vei rămâne însărcinată dacă ai uitat să iei pastila într-o singură zi, însă dacă uiți mereu de ea mai bine alege altă metodă contraceptivă.

Ce nu știai despre pastilele anticoncepționale

Ai un libido scăzut. Una din 6 femei poate avea această problemă. Dacă nu te deranjează foarte mult acest lucru, atunci totul e în regulă, însă dacă vrei să ai din nou mai mult chef de sex, poate ar fi cazul să folosești altă metodă contraceptivă.

Starea de spirit ți se schimbă foarte des. Este greu să spui clar că ești moody din cauza pastilelor anticoncepționale, pentru că starea de spirit poate fi influențată de multe alte lucruri, însă aceasta poate avea o legătură. Dacă ți se pare că de când ai început să folosești pastilele ești mult mai irascibilă, deprimată sau îți vine să plângi fără motiv, ai putea renunța la această metodă contraceptivă sau cel puțin discută cu medicul ginecolog pentru a-ți prescrie altceva.

Anticoncepționalele: PRO și CONTRA

Ai migrene. Din nou, este posibil să existe altă cauză pentru această problemă, dar ar trebui să discuți cu medicul tău pentru a afla exact cum stă treaba.

Ai probleme digestive. Anul acesta, cercetătorii de la Harvard au analizat dosarele a peste 230,000 de femei și au constatat că dacă iei pastile anticoncepționale de peste 5 ani au o șansă de 3 ori mai mare de a dezvolta boala Crohn. Printre simptomele sale se numără dureri abdominale severe, crampe, diaree și oboseală. Din nou, dacă și tu treci prin asta, discută cu medicul.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise