5 retete de bauturi alcoolice racoritoare

Nu știi ce băuturi alcoolice să pregătești în serile când inviți prieteni la tine? Ți-am pregătit 5 rețete foarte gustoase, dar și răcoritoare, perfecte pentru sezonul cald.

Evita situatiile stanjenitoare la petrecere

Cine spune că o la seară petrecută acasă, în compania prietenilor, trebuie să găsim doar banala bere, o sticlă de vin sau o băuturi alcoolice foarte simplu de preparat? Le poți face o surpriză invitaților pregătindu-le băuturi alcoolice ceva mai deosebite, pentru a se simți la fel ca la o terasă. Din acest motiv, ți-am pregătit 5 rețete de cocktail-uri foarte populare vara, pe care oricine le poate face acasă.

Mojito

Ingrediente:

rom alb;
suc de lime;
zahăr;
sifon (sau apă minerală carbogazoasă);
frunze de mentă;
gheață.

Mod de preparare:

Pentru început, zdrobește bine zahărul, menta și sucul de lime și amestecă-le bine. Fărâmițează apoi gheața și adaug-o în pahar, apoi toarnă romul și sifonul și amestecă. Poți garnisi cu o felie de lime și o frunză de mentă.

Campari orange

Ingrediente:

Campari;
portocală;
suc natural de portocale;
zahăr brun;
gheață.

Mod de preparare:

Pentru început, pune pe fundul unui pahar înalt o felie de lămâie și zahărul brun, apoi zdrobește pentru ca pulpa să iasă din felie. Adaugă gheață zdrobită, Campari și suc de portocale și amestecă ușor. Dacă vrei, poți garnisi cu o cireașă.

Fii cea mai sexy invitata de la petrecere

Cuba Libre

Ingrediente:

rom;
Coca-Cola
suc de lime.

Mod de preparare:

Pentru început, se freacă marginea paharului cu lime, apoi se adaugă gheață. Se toarnă rom și Coca-Cola în raport 1:2, apoi se stoarce lime și se amestecă puțin. Se poate garnisi cu o felie de lime.

Sex On The Beach

Ingrediente:

vodkă;
suc de cranberry;
suc natural de portocale;
lichior de piersici;
gheață.

Mod de preparare:

Se adaugă toate ingredientele (inclusiv cuburile de gheață) într-un shaker și se amestecă bine. Se toarnă apoi într-un pahar umplut cu gheață.

Margarita

Ingrediente:

tequilla;
triplu sec;
suc de lime;
gheață.

Mod de preparare:

Pentru început, se glazurează paharul cu sare (se dizolvă sarea în apă, se umezește buza superioară a paharului cu o felie de lime, apoi se glazurează pe dinafară). Se amestecă apoi toate ingredientele (inclusiv cuburile de gheață) și se toarnă în pahar.

După cum vezi, toate aceste rețete conțin puține ingrediente și, în afară de Margarita, au fiecare un singur tip de alcool, deci vei ieși destul de ieftin.

Cum sa iti organizezi o petrecere aniversara memorabila

BONUS: Shot-uri de Kamikaze

Kamikaze este, poate, tipul meu preferat de shot, deci nu puteam să nu includ o rețetă și pentru el în acest articol, în special pentru că e foarte răcoritor.

Ingrediente:

vodkă;
triplu sec;
lime;
gheață.

Mod de preparare:

Amestecă bine într-un shaker toate ingredientele, apoi toarnă băutura în pahare de shot.

Ce spui, vei încerca și tu rețetele acestea la următorul party organizat la tine acasă? Care dintre aceste băuturi este preferata ta?

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise