5 probleme de piele agravate de stres

Știai că anumite probleme ale pielii pot fi agravate de stres? Află care sunt acestea.

Probabil știi deja că stresul poate provoca anumite probleme de sănătate, ceea ce e foarte neplăcut, mai ales pentru că problemele de sănătate ne accentuează stresul.Iată câteva probleme de piele pe care stresul le agravează:

Pielea trebuie să țină toxinele afară și să păstreze hidratarea, dar, un studiu efectuat anul acesta de cercetători japonezi a arătat că stresul distruge această barieră protectivă. Astfel, pielea devină mai vulnerabilă la infecții și deshidratate.

Topul alimentelor anti-stres

Psoriazis este o boală a pielii care a fost legată de depresie, anxietate și stres. Potrivit unui studiu, aproape jumătate din pacienți au experimentat situații stresante înainte de apariția acestei boli, iar 88% au observat că aceasta s-a agravat atunci când aveau perioade mai stresante. De asemenea, un studiu recent condus de cercetători din Marea Britanie a arătat că persoanele care suferă de psoriazis și care reușesc să aibă o viață mult mai relaxată au simptome mai puțin severe.

O altă boală de piele agravată de stres este eczema, deși cercetătorii nu sunt tocmai siguri care este legătura dintre aceasta și sănătatea mentală.

Metode simple de relaxare

De asemenea, se pare că stresul poate declanșa sau agrava mâncărimea, indiferent dacă aceasta apare pe cont propriu sau este un simptom al vreunei boli.

Dacă te confrunți cu acnee, încearcă pe cât posibil să nu te mai gândești la ea mereu, pentru că stresul o agravează! De asemenea, se pare că și depresia sau anxietatea o pot cauza.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise