5 plante pentru o baie relaxanta si sanatoasa

Nu este nimic mai minunat decât să plonjezi ȋn cada cu apă caldă, spumă şi miresme relaxante după o zi de muncă sau un antrenament solicitant. Doar că trebuie să ai grijă cu băile – fac minuni pentru psihic, dar pot să-ţi dăuneze pe termen lung dacă abuzezi şi nu te rezumi la o singură “sesiune” pe săptămână.

Medicii atenţionează asupra faptului că nu ar trebui niciodată să facem baie ȋn apă prea fierbinte şi nici ȋn fiecare zi pentru că slăbeşte sistemul imunitar. Acestea fiind spuse, iţi vom prezenta cele mai aromate şi mai sănătoase plante pe care le poţi pune ȋn cadă pentru a transforma baia ȋntr-un adevărat ritual spa.Cum folosesti plantele
Ori le cumperi de la piaţă sau plafar, ori sub formă de pliculeţe de la supermarket, plantele medicinale cu aromă ȋmbătătoare pot fi utilizate ȋn diferite moduri ȋn apa de baie:

  • Prepară-ţi o infuzie, toarn-o ȋn apa de baie (cam 1 litru de infuzie) şi adaugă un pumn de sare de mare sau salină, neprocesată
  • Cumpără plicuri cu amestec de plante pentru baie sau chiar pliculeţe obişnuite de ceai şi pune-le ȋn cadă
  • Pentru a te simţi ca ȋntr-un lac ȋnmiresmat, pune plantele direct ȋn apa de baie

Cele mai folosite plante pentru terapii spa
Petalele de trandafir revigorează corpul şi pielea şi relaxează simţurile oferindu-ţi o senzaţie de răsfăţ princiar.

Rozmarinul este foarte bun pentru relaxare. Dacă ai o viaţă agitată sau suferi de insomnii şi anxietate, ceaiul şi băile cu rozmarin sunt perfecte pentru tine.

Muşeţelul nu te ajută doar să te calmezi, este foarte bun şi pentru a te scăpa de tot felul de dureri, dar şi pentru a cicatriza de la coşuri sau răni la ciupituri de insecte.

Eucaliptul este bun pentru a elibera căile respiratorii şi pentru a răcori ȋntregul corp după o zi toridă.

Ghimbirul ajută la creşterea circulaţiei sângelui ȋn tot corpul, aşa că nu vei mai avea probleme cu circulaţia periferică.

Cum sa-ti pregatesti o baie relaxanta

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise