5 pericole care te asteapta la plaja

Oricât de mult aștepti să ajungi la plajă, ține minte că vacanța pe litoral poate aduce cu ea și amintiri neplăcute din cauza pericolelor care te așteaptă acolo.

Vara nu vine doar cu fuste scurte, pălării chic și plecări spontane la mare, ci poate aduce cu ea și câteva pericole la care ar trebui să ne gândim puțin mai mult. Iată câteva dintre cele mai importante pericole care te pândesc la mare.Poate că în zilele de vacanță unora nu le mai pasă atât de mult de dietă, consumând toate mâncărurile care le fac cu ochiul. Totuși, mare grijă la toxiinfecția alimentară! Bacteriile se înmulțesc mult mai rapid când afară e cald, deci e de preferat să îți aduci propria mâncare într-o geantă frigorifică sau să mânânci la terase unde ești 100% sigură că mâncarea este sănătoasă. Despre toxiinfecție alimentară am vorbit pe larg în acest articol.

Apoi, este posibil să te trezești cu mușcături de insecte pe tine, care nu doar că vor arăta inestetic, ci se pot infecta rapid. În niciun caz nu te scărpina! Cel mai simplu este să previi mușcăturile folosind un produs împotriva insectelor înainte de a merge la plajă, dar și după ce ai ieșit din apă.

Despre apa din mare ce să mai spunem? E oricum numai curată nu… Dacă vei petrece mult timp înotând, e recomandat să ai grijă să nu îți intre prea multă apă în ochi, pentru că te poți confrunta cu roșeață, secreții purulente, mâncărimi și hiperlacrimație. Dacă ochii încep să te mânănce, spală-i bine cu apă curată din două în două ore, iar dacă situația se agravează mergi imediat la doctor.

Ai mare grijă și la curenții marini, indiferent dacă nu prea știi să înoți sau o faci foarte bine. Nu știu de câte ori am citit știri care povesteau cum o persoană a murit pentru că a intrat în apă, chiar dacă salvamarul a interzis acest lucru, tocmai din cauza pericolului de înec…

Nu în ultimul rând, țin să menționez aici și apariția cancerului de piele. Cel mai probabil te-ai săturat să auzi despre el, dar nu este tocmai o prostie de care să nu ne pese. Protecția solară este obligatorie, dar folosește mereu un produs de calitate, evită expunerea la soare între orele 11 și 16 și poartă pălărie și ochelari de soare. Aceste sfaturi trebuie luate în considerare și în oraș, zi de zi, însă sunt foarte importante mai ales când mergi la plajă.

Foloseste corect crema cu SPF

Acestea fiind spuse… distracție plăcută la plajă!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise