5 pasi pentru o detoxifiere rapida de toamna

Toxinele pe care le acumulăm zi de zi ne pot umbri sănătatea. De aceea, este foarte important ca cel puţin o dată pe an să urmăm o cură pentru detoxifiere. Toamna este anotimpul potrivit pentru acest lucru. Motivul? Acum avem la-ndemână o serie de fructe şi legume care ne vitaminizează şi reminetalizează eficient. De asemenea, ele curăţă eficient organismul, redându-i vitalitatea. Iată ce trebuie să faci!

Bea ceaiuri depurativePe lângă cei doi litri de apă pe zi, este indicat să bei câte două căni cu ceai depurativ. Pentru mai multă eficacitate, consumă o cană cu ceai dimineaţa pe stomacul gol şi una seara, cu 20 de minute după ce ai mâncat. Cele mai bune ceaiuri pentru detoxifiere sunt cele de: păpădie, urzică, ceai verde, sunătoare, rooibos, gălbenele, rădăcină de nalbă, volbură.

Dieta de toamnă pentru menţinerea bronzului

Mănâncă fructe şi legume de sezon

Salatele proaspete din rădăcinoase, varză roşie sau albă, prazul, preparatele din dovleac ajută colonul să elimine toxinele care interferează cu rezistenţa organismului. La fel de benefice sunt şi fructele tomnatice, pline de antioxidanţi şi substanţe care echilibrează energetic metabolismul.

Contraceptia de urgenta: totul despre pilula de a doua zi

Consumă chefir şi iaurt cu cereale

Bacteriile benefice din chefir şi iaurt antrenează tranzitul intestinal lent, vinovat de stocarea toxinelor în organism. Consumă câte un castron de lactate pe zi şi vei vedea că nu vei mai suferi nici de constipaţie. Pentru un efect scontat, mănâncă iaurtul şi chefirul la micul dejun, cu cereale integrale, în locul mezelurilor.

Alternative naturale la zahăr

Mergi la saună

O dată pe săptămână mergi la saună. Este foarte sănătos! Căldura aburilor obligă organismul să secrete transpiraţie în cantităţi mai mari, stimulând corpul să elimine o mare parte din toxine. Îţi garantez că, dupa cateva sedinţe de saună vei deveni mai tonică. Vei scăpa de insomnii, de stările dese de nervozitate şi dureri de cap, tulburări care se declanşează din cauza acumulării mari de toxine în corp.

Află care sunt noile semne ale cancerului de piele

Ţine o cură cu argilă

Graţie mineralelor şi oligoelementelor, argila este un remediu extraodinar împotriva toxinelor. Preparatul se administrează uşor. Înainte de toate trebuie să îl pregăteşti într-un vas din sticlă sau ceramică (evită recipiente din metal deoarece alterează efectul argilei).Pui o linguriţă de argilă la un pahar cu apă şi bei câte două-trei guri pe zi (după ce argila s-a decantat la baza vasului). Cura se ţine o săptămână, de două-trei ori pe an.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.