5 motive sa mergi mai mult pe jos

Ai o viaţă foarte ocupată, ştiu. Trebuie să ajungi la muncă, la cumpărături, la o înlâlnire, la un brunch cu prietenele, la un eveniment… Pentru toate acestea alegi să mergi cu maşina proprie sau cu transportul în comun, pentru a ajunge mai repede, dar beneficiile mersului pe jos sunt atât de importante!

În primul rând, mersul pe jos este foarte necesar pentru un organism sănătos. Poate crezi că nu aduce atât de multe beneficii, nefiind un exerciţiu greu, dar te înşeli! Studii recente au arătat că mersul pe jos spre muncă scade cu 40% riscul apariţiei diabetului, cu 17% riscul hipertensiunii şi cu 50% riscul apariţiei obezităţii.

De asemenea, să faci plimbări poate fi şi o formă de meditaţie, dar contează mult mediul. De aceea, îţi recomandăm să ieşi prin parcuri sau alte locuri unde să fii înconjurată de natură.

Mersul pe jos poate tăia şi poftele, ajutându-te să ai o alimentaţie sănătoasă şi, implicit, un corp mai frumos. Studiile au arătat că femeile care fac exerciţii de orice fel dimineaţa nu poftesc atât de mult la diverse snacks-uri în timpul zilei.

Nu te-am convins? Află că plimbările te fac şi mai creativă, deci te vei descurca mai bine cu sarcinile de la job sau cu proiectele personale.

Nu în ultimul rând, această activitate e bună pentru mediu. Chiar şi o zi pe săptămână în care renunţi la maşina ta în favoarea mersului pe jos este benefică!

O persoană obişnuită face între 3000 şi 4000 de paşi zilnic, dar dacă vei ajunge la 10,000 de paşi vei reuşi să ai o sănătate mult mai bună.

În loc să îţi plimbi căţelul în jurul blocului, ce ai zis să mergi până la cel mai apropiat parc? Sau decât să cheltui mai mult la magazinul cartierului, nu ar fi mai bine să mergi pe jos până la un hypermarket? Dar seara ce ai zice să ieşi la o plimbare romantică cu iubitul tău, în loc să mâncaţi o pizza şi să vă uitaţi la un film din pat?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.