5 motive sa faci mai mult sex

By  | 

Zvonurile cum că o jumătate de oră de sex poate arde echivalentul în calorii al unui hamburger sunt doar iluzii. Un nou studiu (enervant) a descoperit că o partidă obișnuită de sex nu arde mai mult de 21 de calorii (Pe bune?!). Daaar… sexul încă are beneficiile lui “delicioase”!

5 alimente pentru mai mult sex

Te odihnești mai bine

În timpul sexului se eliberează oxitocina, vasopresina și melatonina, hormoni care te ajută să ai parte de un somn adânc și neîntrerupt.

Ești mai happy

Eliberarea oxitocinei din timpul orgasmului poate reduce nivelul de stres timp de câteva ore bune, deoarece inhibă un hormon responsabil de stările de anxietate.

Studiu: Bărbații scunzi au parte de mai mult sex

Ai sâni mai sănătoși

Excitarea și orgasmul măresc nivelul de oxitocină și DHEA, hormoni care sunt asociați cu scăderea riscului de cancer mamar.

Te ferești de răcelile de vară

Un studiu a arătat că oamenii care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un sistem imunitar cu 30% mai puternic decât cei care practicau abstinența. Concluzia? Nu vă abțineți și veți fi mai sănătoși vara asta.

Arăți mai tânără

Un studiu întins pe durata a 10 ani, cu peste 3,500 de participanți, a descoperit că oamenii care făceau sex de 2-3 ori pe săptămână arătau cu 7-12 ani mai tineri decât în realitate. Experții nu sunt siguri care e explicația științifică… dar chiar ai nevoie de ea?

Surse: Sari Eckler Cooper, LCSW; David Weeks, medic specialist, co-autor al Secrets of the Superyoung

Comments

comments