5 motive sa bei apa cu lamaie

În afara gustului plăcut şi răcoritor în zilele de vară fierbinţi, un pahar de apă călduţă (la temperatura camerei este bine) şi neapărat purificată, amestecat cu zeama de la o jumătate de lămâie, face minuni pentru organismul tău.

1. Susţine funcţia imunitară a organismului. Lămâia conţine vitamna C din abundenţă, care are diferite benefcii: antioxidant, reduce riscul infecţiilor respiratorii, anti-inflamator şi favorizeză absorbţia fierului în organism, important pentru funcţia imunitară.

2. Alcalinizează sângele. Lămâile conţin atât acid citric cât şi ascorbic, acizi slabi, metabolizaţi de organism cu uşurinţă iar mineralele alcalinizează cu uşurinţă sângele.

3. Ajută digestia. Lămâia este folosită în mod tradiţional ca tonic digestiv şi este apreciată pentru rolul său de a stimula şi purifica ficatul.

4. Detoxifierea pielii. Vitamina C şi alţi antioxidanţi din lămâie combat efectele negative cauzate de expunerea la ultraviolete şi poluarea mediului. Mai mult, sucul de lămâie poate fi aplicat direct pe piele pentru a reduce petele şi cicatricile.

5. Stimulează vindecarea. Rănile se vindecă mai uşor datorită coninutului de vitamina C ridicat din lămâi şi este un nutrient esenţial în menţinerea oaselor sănătoase şi a cartilagiilor.

COSMO pont: ca să îţi protejezi dinţii de acidul din sucul de lămâie foloseşte întotdeauna un pai.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.