5 motive pentru care ești balonată

Nu doar alimentația poate duce la balonare, ci și alți factori la care poate nu te-ai gândit. Iată 5 motive pentru care ești balonată.

Nimănui nu îi place să fie balonat, însă cu toții trecem prin asta – uneori fără să înțelegem exact de ce. Doar am avut o alimentație corectă, nu? Ei bine, există și alte motive pentru care poți fi balonată, în afară de alimentație.Citește și: Cum să ai un abdomen plat fără dietă sau exerciții

Iată 5 motive pentru care ești balonată:

Bolile inflamatorii intestinale (precum boala Crohn sau rectocolita ulcero hemoragică). Printre simptomele acestor boli se numără balonarea, diareea, sânge în scaun, scădere în greutate și dureri abdominale. Dacă te confrunți cu asta, fă-ți o programare la medic!

Sindromul colonului iritabil. Printre simptomele sale se numără diareea sau constipația, balonarea, oboseala, dureri abdominale, dureri de spate și o stare generală de rău. Dacă te confrunți cu asta, fă-ți o programare la medic!

Citește și: Cum scapi de senzația de balonare

Schimbări hormonale. Sindromul premenstrual poate avea acest efect, însă unele femei se confruntă cu balonarea în timpul sau după menstruație. Pe altele, în schimb, menstruația nu le afectează deloc din acest punct de vedere.

Mănânci prea repede. Atunci când mănânci prea repede, inhalezi mai mult aer, ceea ce poate duce la balonare. De asemenea, și fumatul are același efect secundar.

Ești stresată. Există numeroase moduri prin care stresul îți afectează organismul, iar balonarea este unul din ele. Încearcă să faci zilnic ceva care să te ajute să te relaxezi: fă sport, meditează, citește, masturbează-te, joacă-te cu un cățel, du-te la masaj.

Ție ți se întâmplă des să fii balonată?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.