5 moduri placute de a preveni raceala

Sex de doua ori pe saptamana

Sexul nu-ti ofera doar orgasme, ci iti si intareste sistemul imunitar datorita faptului ca, pana la urma, este o forma de miscare fizica… (cea mai placuta, am putea spune).

Un studiu elvetian a aratat ca doar doua partide de sex pe saptamana determina o crestere a productiei de imunoglobulina A, “substanta” care face mai puternic sistemul imunitar.

Sauna, cat mai multa sauna

Cu doar doua sesiuni de sauna pe saptamana, vei fi mai putin predispusa sa faci o “raceala pacatoasa” – inhaland aer cald stopezi multiplicarea virusilor care determina raceala sau gripa.

Iar faptul ca transpiri si scoti prin piele toxinele, iti va intari imunitatea, iar pielea va arata mai curata si mai luminoasa.

Uita-te la o comedie

Rasul in hohote, ba chiar si zambetul subtil, fac minuni pentru sanatatea ta. Productia de endorfine creste, iar asta inseamna ca organismul tau va fi mai puternic impotriva tuturor tipurilor de virusi, nu doar cei ai racelii si gripei.

Danseaza pe muzica ta preferata

Poti sa diminuezi din simptomele racelii sau gripei dansand. Fiind o forma de sport, dansul are darul de a mari productia de anticorpi, cei care ne ajuta sa avem un organism puternic. Asa ca ce mai astepti, pune melodia preferata si danseaza prin casa.

Ia suplimente naturale cu usturoi

Usturoiul este un puternic stimulent al sistemului imunitar pentru ca are functii antibacteriene si antiseptice. Pentru a nu mirosi tot timpul a usturoi, ia zilnic suplimente pe baza de usturoi in perioada iarna–primavara.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.