5 minciuni pe care să nu i le spui doctorului

Fiecare din noi mai minte din când în când, însă există o persoană pe care nu ar trebui să o minți în nicio situație: doctorul tău.

Poți să îți minți prietena cea mai bună, spunându-i că rochia pe care abia ai cumpărat-o a costat mai puțin, să îți minți mama că gătești zilnic sau să-ți minți partenerul că nu știi ce s-a întâmplat cu ultima bucățică de ciocolată. Când mergi la doctor, însă, nu ar trebui să îi ascunzi nimic, în special aceste 5 lucruri:

5 minciuni pe care să nu i le spui doctorului

Beau alcool doar în weekend

O băutură pe zi poate crește riscul pancreatitei, a ulcerului, a bolilor de inimă sau a cancerului de sân, iar când consumi mai mult de o băutură, aceste riscuri cresc. E foarte important să îi spui medicului exact cât alcool consumi. „Suntem obișnuiți să dublăm cantitatea de alcool pe care pacienții ne-o spun”, spune doctorul Cheryl Charles din Beverly Hills, „și să o triplăm dacă pacientul nu pare deloc sigur pe ce spune.”

Citește și: 8 situații în care nu ar trebui să te joci de-a doctorul 

Sigur că îmi iau medicamentele!

Există multe motive pentru care oamenii mint că iau medicamentele, deși nu o fac. Unii pacienți renunță la ele pentru că „se simt bine fără ele”, dar asta nu înseamnă nimic. Unele afecțiuni, de exemplu, nu au simptome imediate. Alții se tem de efectele secundare sau nu și le permit. „Oricare ar fi motivul pentru care nu vrei să iei un medicament, discută cu doctorul tău despre asta”, spune dr. Amber Tully. „Dacă spui că iei medicamentele, deși nu le iei, medicul tău îți poate prescrie ceva mai puternic sau îți poate recomanda încă ceva pe lângă, deși problema ta poate fi rezolvată foarte simplu cu medicamentele despre care minți.

Iau doar acest medicament

Multe persoane nu vor să spună că iau și alte medicamente (inclusiv anticoncepționale), însă e important să îi spui asta doctorului. Unele substanțe vor interacționa cu medicamentele, făcându-le mai puțin eficace. În unele cazuri, pot apărea efecte secundare neplăcute.

Citește și: Semne ale cancerului de sân despre care nu știai 

Nu s-a schimbat nimic

Unele medicamente au efecte secundare despre care mulți pacienți nu vor să vorbească. Poate că îți e jenă să recunoști că de când ai început tratamentul ți-au apărut niște fire de păr pe bărbie sau ai o mâncărime pe piele, însă e posibil ca medicamentul respectiv să nu fie potrivit pentru tine.

Sunt doar stresată

Multe femei se confruntă cu anxietate care se manifestă prin dureri de cap, mâncărimi ale pielii sau probleme la stomac. Dacă pacientul nu descrie exact cum se simte, medicul poate trata simptomele, nu și cauza.

 

*articol preluat din RedBook (autor: Juno Demelo)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.