5 machiaje cat-eye pentru Craciun inspirate de la vedete

Clasic, feminin şi plin de senzualitate, machiajul în stil ochi-de-pisică este perfect pentru petrecerile şi vizitele de sfârşit de an. Îţi scoate în evidenţă ochii, făcându-i să pară mai mari, mai migdalaţi şi mai expresivi, iar fiecare mişcare a pleoapelor conturate cu eyeliner, este electrizantă! Dacă îţi doreşti un look special şi festiv, încearcă aceste machiaje cat-eye inspirate de la vedete:

Smoky cat-eye: Nicole Sherzinger

Pentru un look cu totul deosebit, combină două dintre cele mai senzuale machiaje: smoky şi cat eye. Nu e deloc complicat, trebuie să păstrezi forma alungită a stilului ochi-de-pisică şi să creezi degradé-ul tipic machiajului smoky. Aplică creion negru pe conjunctivă. Lângă el, trasează conturul pleoapei cu fard negru, estompându-l cu o pensula smudge sau un beţigaş de urechi.Pe pleoapa de sus, aplică creion negru chiar pe linia genelor (apelează la tuş de pleoape, dacă vrei un contur mai de impact), fard negru pe întreaga pleoapă şi unul gri închis în pliul ochiului şi puţin pe arcadă. Deasupra acestuia şi până la jumătatea arcadei, foloseşte un fard-cremă maroniu pentru ca smoky-ul să iasă şi mai mult în evidenţă. Foloseşte gri şi în colţul intern al ochiului, iar în cel extern prelungeşte toate fardurile într-o codiţă care se subţiază pe măsură ce ajunge la acelaşi nivel cu sprânceana.

Secretul unui smoky reuşit este să „blenduieşti” foarte bine culorile folosind o pensulă specială (moale, pufoasă, cu vârf rotund). Nu trebuie să existe linii aspre, toate culorile trebuie bine estompate! Şi nu uita de mascara: genele dese şi lungi sunt obligatorii pentru a mări ochii şi a accentua senzualitatea smoky cat-eye-ului! Defineşte-ţi bine sprâncenele, iar buzele păstrează-le în nuanţe naturale, care să nu rivalizeze cu machiajul intens al ochilor.

Cat-eye clasic: Angelina Jolie

Este machiajul preferat de Angelina Jolie, deoarece îi pune cel mai bine în valoare ochii migdalaţi. Pe pleoapa de jos e simplu: trasezi conturul cu creion negru, inclusiv pe conjunctivă, estompând linia şi îngroşând-o uşor spre colţul extern. Pe pleoapa superioară, trasează o linie ascendentă dinspre colţul intern către cel extern, care se va uni în exterior cu linia neagră de pe pleoapa inferioară. Codiţa nu trebuie prelungită prea mult în exterior, şi poţi folosi fard negru pentru a o estompa puţin. Genele false ajută mult la accentuarea cat-eye-ului, iar rujul roşu aprins este un must-have pentru acest tip de machiaj.

Pinup cat-eye: Katy Perry

Dacă-ţi doreşti un cat-eye mai grafic, foloseşte eyeliner lichid negru pe pleoapa mobilă, trasând o linie ascendentă care se termină în exterior cu o codiţă uşor arcuită. Pentru a crea aspectul de ochi alungit, codiţa nu trebuie să coboare mai jos de colţul ochiului şi să se termine aproape la acelaşi nivel cu capătul sprâncenei. Pentru un machiaj pinup ca la carte, genele trebuie să fie lungi, dese şi curbate (apelează la gene false, dacă e cazul), iar pleoapa de jos nu trebuie definită cu negru.

În schimb, accentuează genele de jos cu mascara şi, pentru că e vorba de un machiaj festiv, poţi folosi fard auriu pentru a contura pleoapa inferioară. Completează machiajul cu un ruj în nuanţă intensă (roşu, roz, mov) şi păstrează tenul imaculat, folosind doar o idee de blush rozaliu pentru pomeţi.

Cat-eye dramatic: Amanda Seyfried

Pentru party-urile de noapte, poţi încerca ceva mai dramatic: un cat-eye geometric care alungeşte şi ridică ochiul. Trasează conturul pleoapei inferioare cu creion negru, de la jumătate spre exterior, şi prelungeşte linia ascendent până ajunge la acelaşi nivel cu capătul sprâncenei. De la jumătatea pleoapei superioare, trasează o linie care să se unească cu cea trasată anterior pentru a forma un triunghi culcat.

Foloseşte fard negru pentru a umple triunghiul şi ţine la îndemână beţigaşele de urechi înmuiate în demachiant pentru a corecta liniile şi a îndepărta fardul căzut în afara triunghiului. Pe pleoapa rămasă neacoperită – atât cea de sus, cât şi cea de jos – aplică fard auriu, insistând pe colţul intern al ochiului, pentru un plus de luminozitate. Păstrează restul machiajului simplu, în nuanţe naturale.

Cat-eye ingenu: Taylor Swift

Varianta ingenuă a clasicului cat-eye este alegerea perfectă pentru mesele de Crăciun în familie. Paşii sunt aceiaşi ca şi în cazul machiajului în stil Angelina Jolie: tuş de ochi pe pleoapa de sus (linie ascendentă dinspre interior către exterior, fără codiţă), contur discret cu creion negru pe pleoapa de jos şi puţin fard alb în colţul intern al ochiului. Mascara din belşug pe genele de sus şi neapărat un ruj „cuminte” – roz deschis, bej sau un simplu gloss transparent care să „îndulcească” machiajul grafic al ochilor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.