5 lucruri pe care copiii nu ar trebui să le facă la piscină

Copiii adoră să petreacă zilele de vară la piscină, dar această activitate poate fi periculoasă pentru ei. Dacă ai un copil, ține cont de aceste avertizări, iar dacă nu ai împărtășește articolul cu prietenii care sunt părinți.

Să ajungă la piscină fără loțiunea de protecție solară aplicată

Loțiunea de protecție solară trebuie aplicată înainte de a pleca de acasă; odată ajunși la piscină poate fi prea târziu pentru o protecție optimă. Potrivit Fundației Cancerului de Piele, ar trebui să folosești SPF 30 sau mai ridicat pe întreg corpul înainte ca cel mic să îmbrace costumul de baie. Apoi, loțiunea trebuie aplicată o dată la 2 ore sau după ce copilul iese din piscină.Să poarte aripioare de înot

Mulți părinți consideră că aripioarele de înot permit copilului să se joace în piscină fără riscuri, însă acestea nu sunt atât de sigure precum ai crede. În doar câteva secunde, copilul le poate scoate și se poate scufunda în apă, iar tu nu vei auzi nimic.

Te convinge să nu îi usuci urechile

Înotul duce inevitabil la udarea urechilor, dar mulți părinți nu știu cât de important este ca acestea să fie uscate între sesiunile de înot. Infecțiile la urechi sunt extrem de frecvente la copii! Pentru a le preveni, înclină capul copilului pentru ca apa să se scurgă, apoi șterge bine cu un prosop.

Împrumută ochelarii de înot

E bine să îți înveți copilul că trebuie să împartă, dar anumite lucruri, precum ochelarii de înot de protecție, nu ar trebui să se afle pe această listă. Infecția virală molluscum contagiosum se poate răspândi cu ușurință la copii, iar una dintre cele mai comune metode este prin împrumutul obiectelor personale.

Înoată aproape de filtre și scurgeri

În general, nu ar trebui să îți faci griji, dar accidentele se întâmplă atunci când nu te aștepți. În urmă cu un an, unei fetițe din Marea Britanie i s-a prins părul într-un astfel de filtru în timp ce înota pe sub apă. Ea a rămas sub apă timp de 2 minute, până când cineva i-a rupt părul pentru a o putea scoate. Când a ieșit din apă nu mai era conștientă și a fost dusă de urgență la spital, unde a trebuit să stea peste noapte. Însă povestea ei s-ar fi putut termina tragic, deci e important să îți înveți copilul să nu înoate în aceste zone.

Tu ce ai mai adăuga pe această listă?

 

Citește și: Ce beneficii aduce înotul 

 

 

*articol preluat din RedBookMag (autor: Tehrene Firman)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.