5 lucruri de stiut despre vaginul tau

De multe ori avem la ȋndemână soluţiile pentru cele mai frecvente probleme pe care le putem avea ȋn zona genitală. Pentru ca data viitoare când ai vaginul uscat sau infecţii urinare să nu te mai dai de ceasul morţii, urmează aceste sfaturi.

Bea apă, nu trebuie să fii deshidratată
Când ai probleme ca iritaţii sau chiar răni ȋn zona genitală şi-ţi simţi inclusiv vaginul foarte uscat, bea trei pahare cu apă şi ţine minte să nu te deshidratezi niciodată pentru că ȋţi sensibilizezi pielea şi o predispui la iritaţii şi răni. De asemenea, atunci când bei multă apă, scurgerile nu vor mai avea un miros neplăcut.Faceţi cunoştinţă
Pentru a nu avea parte de suprize neplăcute ca sarcini neprogramate, descarcă un app de trecking al activităţii hormonale precum Clue. Este foarte uşor de utilizat şi te va ajuta să ştii ȋn permanenţă când ovulezi, când ȋncep stările emoţionale ciudate tipice PMS-ului şi când poţi face sex fără grijă că vei rămâne ȋnsărcinată.

Exerciţii!!!!
Pentru a fi mai sensibilă şi a avea orgasme mai multe şi mai puternice, pentru a putea să controlezi vezica mai uşor, dar şi pentru a avea grijă ca vaginul tău să fie sănătos şi elastic, pregătit pentru o naştere uşoară, de exemplu, fă zilnic celebrele exerciţii Kegel. Descarcă aplicaţia Kegel Trainer pentru ca să nu uiţi niciodată să-ţi faci “antrenamentul”.

Hamamelis ca să nu te iriţi de la ras
Cumpără loţiune pe bază de hamamelis sau gel de aloe vera şi aplică ȋnainte să te razi ȋn zona inghinală – nu vei mai avea nici o iritaţie sau, mai rău, infecţie. De asemenea, este mai bine să foloseşti un aparat de ras pentru bărbaţi, acelea sunt mai blânde cu pielea.

Foloseşte prezervativ
Crezi sau nu, dar vaginul are alt ph faţă de cel al spermei unui bărbat, iar faptul că ph-ul spermei are o valoare de 7 – 8, iar al vaginului de doar 4,5 poate produce iritaţii. De asemenea, dacă iubitul tău are o alimentaţie bazată pe junk, va avea sperma şi mai acidă, deci prezervativul este “sfânt”.

Vaginism: cauze si tratament

Cum iti mentii vaginul sanatos?

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise