5 fructe care întăresc imunitatea

Ai mereu probleme de sănătate? Cel mai probabil ai un sistem imunitar mai slăbit. Încearcă să consumi mai des aceste fructe care întăresc imunitatea.

Ești deseori obosită, răcești foarte des, suferi de insomnie și de diferite infecții? Este foarte posibil să ai un sistem imunitar scăzut. Din fericire, există câteva metode prin care poți întări sistemul imunitar, printre care exercițiile fizice, reducerea nivelului de stres sau schimbarea alimentației cu una mai sănătoasă.

Citește și: 5 reţete cu fructe şi legume de vară

Iată 5 fructe care întăresc imunitatea:

Kiwi

Comparativ cu alte fructe, kiwi se poate lăuda cu cea mai mare concentrație de vitamina C. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți și poate încetini procesul de îmbătrânire, poate preveni apariția cancerului de colon și a bolilor cardiovasculare.

Fructe de pădure

Au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, previn apariția mai multor tipuri de cancer, pot ajuta la tratarea psoriazisului și a diabetului, micșorează colesterolul rău și nivelul glucozei din sânge.

Citește și: Cele mai bune fructe și legume pentru slăbit

Grapefruit

Este foarte bogat în vitamine, inclusiv în vitamina C, previne apariția pietrelor la rinichi, accelerează metabolismul, reduce colesterolul rău și curăță ficatul.

Rodii

Conțin multe vitamine și antioxidanți, încetinește procesul îmbătrânirii, protejează rinichii, reglează glicemia, ajută în prevenirea multor tipuri de cancer, pot ajuta la tratarea diabetului și regenerează ficatul.

Pere

Sunt bogate în vitaminele C, K și cupru, scad riscul de accident vascular cerebral, reglează nivelul glucozei din sânge, ajută la prevenirea cancerului, scad nivelul colesterolului, mențin sănătatea ochilor și luptă împotriva infecțiilor.

Citește și: Cum depozitezi corect fructele și legume

Tu cât de des consumi aceste fructe care întăresc sistemul imunitar?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.