5 exercitii care-ti asigura un somn linistit

1. Lasa serviciul… la serviciu

La finalul programului de lucru, acorda-ti cinci minute pentru a te detasa de probleme.

Iata cum faci asta:

  • a) asaza-te confortabil pe scaun si inchide ochii;
  • b) transpune-te intr-o stare de respiratie constienta, imaginandu-ti tensiunea si stresul ridicandu-ti-se de pe umeri ca un sal;
  • c) spune-ti ca ziua s-a terminat, ca totul e in regula si ca nu mai ai de ce sa te gandesti la asta.

2. Redescopera spatiul cotidian

Imagineaza-ti ca intoarcerea acasa dupa o zi de munca seamana cu descoperirea unei opere de arta: trotuarul, fiecare vitrina, aleile din parc, masinile si pietonii, priveste in jurul tau cu atentie si lasa-te captivata.

Poti observa chestii extraordinare, pe care pana acum nu le-ai remarcat, de exemplu, un strain zambindu-ti strengar.

3. Stimuleaza-ti senzualitatea

Fa-ti un masaj linistitor cu o lotiune parfumata. Masandu-ti fiecare parte a corpului, omagiaza-ti in gand trupul pentru placerile pe care ti le ofera.

Alege cinci detalii corporale de care esti in mod particular mandra si insista cu rasfaturile pe ele. Gandeste-te la momentele cand ai ramas placut surprinsa de cum arati sau ca nd cineva ti-a facut un compliment.

4. Constientizeaza cand ceva te macina

Micile probleme te pot impiedica sa te destinzi suficient pentru a te bucura de un somn linistitor. Incearca sa constientizezi ce anume te ingrijoreaza:

Ce te incolteste? Ce lucru, persoana sau eveniment de pe parcursul zilei te roade? O problema de sanatate, relatia de cuplu, ceva legat de serviciu?

Nu trebuie sa iti storci mintea pentru a gasi o solutie pe loc, accepta ca asupra unor lucruri nu detii imediat controlul si ca e absolut normal.

5. „Regleaza-ti” pacea interioara

De zeci de secole, taoistii isi spun rugaciunea in fiecare seara, convinsi fiind ca acest ritual destinde sufletul, revitalizeaza energia si imbunatateste somnul.

Fa si tu acest exercitiu inainte de a adormi, pentru a cultiva o bunastare durabila si a intra in armonie cu propriul eu.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.