5 diete ale vedetelor pe care nu le recomandăm

Sunteți atenți la ce mai fac vedetele? Ce sporturi practică, ce mai mănâncă sau pe unde se mai distrează? Și noi la fel, și imediat cum vedem ceva interesant și benefic, ne place să învățăm de la ele. Doar că, uneori, oricât de vedete ar fi, mai degrabă le-am trece la „Așa nu!”. De exemplu, am descoperit 5 diete ale vedetelor pe care nu le recomandăm!

Max Bridger, antrenor personal, a declarat pentru cosmopolitan.com care sunt acele diete promovate de către vedete cu notorietate, dar care, totuși, trebuie evitate:

Dieta ketogenică, testată de Rihanna, Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow

Dieta ketogenică recomandă un consum redus de carbohidrați care reduce la rândul său consumul de energie de tip intake și obligă organismul să utilizeze grăsimea existentă.

Deși Max acceptă că această dietă vă poate ajuta să obțineți un deficit de calorii, el crede că puteți obține astfel de rezultate și fără să distrugeți pe nedrept carbohidrații și zahărul. Un astfel de regim induce, ca un revers al medaliei, tot felul de pofte. Nu slăbim corect prin eliminarea unor grupuri de alimente din dieta noastră zilnică, continuă fondatorul LDMN.

Citește și: Secrete de dietă de la vedete

Dieta 5-2, testată de Beyonce

Una dintre cele mai puțin sustenabile diete, dieta 5-2 se bazează pe o dietă normală timp de 5 zile și apoi, în următoarele 2 zile, pe o dietă sub 600 de calorii. Deși, acest mod de a slăbi poate fi foarte rapid, este foarte greu să se potrivească cu programul unei persoane, cel puțin pe termen lung.

Apoi, imediat cum vă veți întoarce la dieta voastră obișnuită, veți pune la loc toate kilogramele pierdute, rapid.

Expert în sănătate și fitness, Max spune: “După ce veți pune metabolismul pe modul de înfometare, acesta s-ar putea să încetinească.“

Dietă pe bază de shake-uri, testată de Kim Kardashian

Deși sună foarte ademenitor să înlocuiți două mese pe zi cu un shake gustos, alcătuit dintr-un amestec termogenic (prin care se pierd grăsimi), realitatea este alta: aceste shake-uri sunt substanțe pe bază de proteine cu un gust de ”apă îngroșată” și chiar dacă vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus, nu este cea mai distractivă metodă și, implicit, nu va funcționa pe termen lung.

Ca urmare a unui metabolism încetinit, imediat cum vă întoarceți la dieta normală, vă veți îngrășa rapid.

Citește și: „Trucuri de dietă” periculoase pentru sănătate

Dietă cu sucuri, testată de Jessica Alba și Miranda Kerr

Un alt tip de dietă preferat și foarte promovat de către vedete este cel care are în centrul atenției sucurile sănătoase. Practic, mesele și toate alimentele se transformă în sucuri. Slăbiți extrem de rapid, fără să fiți nevoiți să depuneți prea mult efort fizic.

Deși această dietă vă ajută să asimilați foarte multe substanțe nutritive, importante pentru sistemul imunitar – nu este o metodă foarte inteligentă de a slăbi, susține Max.

Sucurile au capacitatea de a dezechilibra o dietă – grăsimi puține, un număr redus de proteine și scăderea numărului de fibre pierdute prin procesul de preparare a acestora.

Este doar o modalitate de a vă oferi senzația de sațietate, fără efecte pe termen lung.

Ce recomandă Max:

„Încurajez o dietă echilibrată, cu o rată de 80% alegeri sănătoase și 20% „poftele inimii”.  Pentru a pierde kilogramele în plus, secretul este să creați un deficit de calorii din ecuația: ce consumați vs. activitatea fizică zilnică. Din punctul de vedere al activitățiilor fizice, recomand până la de cinci ori antrenamente cu rezistență, cardio sau pur și simplu orice tip de sport. Cu o dietă sustenabilă și prietenoasă pentru a rezista pe termen lung.”

Citește și: Cele mai nesănătoase diete de vedete

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.