5 ceaiuri care iti fac tenul sa straluceasca de sanatate

Nu bei ceai decât atunci când răceşti sau eşti gripată? Mare greşeală! Ceaiurile sunt bune nu doar pentru imunitate şi starea generală de sănătate a organismului, ci şi pentru tenul tău. Bogate în polifenoli cu proprietăţi antioxidante, ceaiurile din plante contribuie la hidratarea pielii, reducerea inflamaţiilor şi protecţia pielii împotriva radiaţiilor UV. De la tratarea acneei şi a roşeţii până la estomparea ridurilor, aceste ceaiuri îţi ajută tenul să-şi păstreze tinereţea şi să strălucească de sănătate!

Ceai verde

Ar trebui să bei câte o ceaşcă de ceai verde în fiecare zi! Studiile arată că, băut regulat, ceaiul verde te protejează de cancerul de piele, deoarece conţine antioxidanţi puternici care luptă cu radicalii liberi ce se formează în organism ca urmare a expunerii la soare. Polifenolii din ceaiul verde au proprietăţi anti-inflamatoare şi pot corecta mutaţiile pe care radicalii liberi le generează la nivelul celulelor pielii. De asemenea, catechinele din ceaiul verde reduc inflamaţiile asociate cu înaintarea în vârstă şi protejează pielea de îmbătrânirea cauzată de expunerea la soare.Ceai roşu/ Rooibos

Spre deosebire de ceaiul verde, acest ceai de provenienţă sud-africană nu conţine cofeină, iar frunzele lui pot rămâne în apă mult şi bine. De fapt, cu cât timpul de infuzare e mai mare, cu atât cantitatea de antioxidanţi din ceai va fi mai mare! În plus, ceaiul rooibos are un gust plăcut, dulce-acrişor. În ceea ce priveşte beneficiile lui pentru piele, ceaiul roşu e plin de nutrienţi şi antioxidanţi, precum aspalathin şi nothofagin, care au puternice proprietăţi anti-inflamatoare. Asta înseamnă că îţi vei ajuta tenul să scape de afecţiuni precum acnee, rozacee, iritaţii şi arsuri solare.

Ceai de mentă

Aici chiar nu ai de ce să mai faci nazuri – ceaiul de mentă are un gust foarte plăcut şi răcoritor! Recunoscută pentru capacitatea de a tăia greaţa şi a calma stomacul iritat, menta contribuie la sănătatea tenului deoarece stimulează crearea de celule noi şi echilibrează producţia de sebum. Dacă ai tenul uscat sau obosit, ceaiul de mentă îţi va ajuta pielea să scape de celulele moarte şi să-şi recapete strălucirea naturală.

Ceai de muşetel

Pielea adoră acest ceai cu puternice proprietăţi anti-inflamatoare şi o mulţime de antioxidanţi care inhibă acţiunea radicalilor liberi. Eczemele, dermatita, acneea şi orice inflamaţie a tenului poate fi calmată cu ceai de muşeţel. Bea-l constant sau aplică pliculeţele folosite pe zona cu probleme. Este un remediu excelent pentru estomparea cearcănelor, revitalizarea ochilor obosiţi şi a tenului deshidratat.

Ceai de iasomie

Parfumat şi dulceag, cu proprietăţi antibacteriene şi antivirale, ceaiul de iasomie menţine imunitatea pielii şi o apără de acţiunea factorilor externi (frig, umezeală, raze UV). Conţinutul ridicat de antioxidanţi, în special catechine, contribuie la menţinerea elasticităţii pielii şi păstrează nivelul optim de hidratare a tenului, reuşind totodată să ţină sub control producţia de sebum. De asemenea, ceaiul de iasomie este cicatrizant, aşadar ajută la estomparea cicatricilor de pe faţă cauzate de acnee, răni , iritaţii etc.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise