5 beneficii ale indoor cycling-ului

Dacă vrei să slăbeşti dar nu te dai ȋn vânt după alergat, fitness sau antrenamente complicate, sau dacă ai nevoie să dai jos ȋn partea de jos a corpului, cycling-ul este răspunsul pe care-l căutai.
Cycling-ul indoor este o activitate de care nu te vei plictisi niciodată pentru că presupune nivele de dificultate şi te face să te bucuri de fiecare antrenament ȋn care observi că “azi am putut mai mult”.

De asemenea, cum antrenamentul se desfăşoară pe muzică, te vei distra dansând ȋn timp ce pedalezi de zor pe ritm, iar ce este mai important, poţi arde mai mult de o “ciocolată de calorii” pe oră, adică peste 500 de kcal. Dacă ţi-am trezit interesul, află mai jos şi alte beneficii ale biciclitului de sală:

Cycling indoor la puterea… infinit
Faţă de biciclitul obişnuit, cycling-ul de sală este un antrenament mult mai complex şi mai dificil, care presupune schimbări de ritm, menţineri (adică trebuie să menţii o poziţie mai mult timp) şi pedalare ȋn forţă.

Astfel că ȋn timp vei avea o inimă mai sănătoasă şi mai puternică şi un risc minim de a face vreo boală cardiovasculară, dar şi plămâni mai “forţoşi”, aşa că vei putea să mergi pe munte fără să răsufli din greu sau să urci scările până la etajul zece fără să te opreşti să-ţi tragi sufletul.

Nu contează cât de fit eşti
Cycling-ul se adresează tuturor grupelor de vârstă şi tuturor nivelelor de pregătire – fie că nu ai făcut sport ȋn viaţa ta, că nu ai mai fost la sală de o grămadă de timp sau că eşti o mare amatoare de mişcare, cycling-ul ȋţi va plăcea mult şi te va provoca să pui la bătaie toată forţa şi energia de care dispui.

Totuşi, pentru ȋnceput, dacă nu ai condiţie fizică, ȋnscrie-te la o clasă de ȋncepători şi nu avansa până când intructorul nu-ţi spune că este OK să faci asta.

Nu presupune riscuri şi te face fericită

Faţă de cycling-ul obişnuit, cel de sală este super-safe, ȋn sensul ȋn care nu te poate trânti la pământ nici o maşină şi  este foarte greu să-ţi scrânteşti glezna sau să te loveşti la cap de vreme ce ai labele picioarelor ancorate de pedale şi nu trebuie să faci jaloane printre pietoni sau maşini.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.