5 băuturi nesănătoase pe care nu ar trebui să le mai consumi

Există câteva băuturi despre care probabil nici tu nu știi că îți pot afecta sănătatea. Iată ce ar trebui să nu mai consumi.

Sucuri de fructe din comerț

Pentru a nu se strica, cele mai multe sucuri de fructe sunt pasteurizate (în esență, fierte), ceea ce le distruge valorile nutriționale, în timp ce zaharurile sunt concentrate. Chiar dacă pe etichetă scrie deseori că sucul reprezintă una sau două din cele 5 porții de fructe pe care trebuie să le consumi zilnic, nu e adevărat. Alege doar sucuri din fructe stoarse chiar în magazin, în ziua aceea, sau fă-ți singură sucuri naturale.

5 alimente despre care nu stiai ca sunt pline de zahar

Băuturi acidulate

Multe persoane încă nu știu că o singură cutie de Cola conține echivalentul a 8 lingurițe de zahăr, adică mai mult de doza maximă recomandată strânsă într-o singură băutură. Din acest motiv, vei vrea să bei și mai mult suc, deci să consumi și mai mult zahăr.

Băuturi acidulate „diet”

Poate că băuturile de tip „diet” nu au zahăr, însă conțin îndulcitori artificiali, iar aceștia te vor îngrășa chiar mai mult. Grozav, nu?

5 retete de sucuri naturale care previn raceala

Apa cu vitamine

Dacă o băutură conține vitamine înseamnă că e sănătoasă, nu? Nu, dar asta vor producătorii să crezi. Chiar dacă aceste băuturi au vitamine, nu înseamnă că nu au și mult zahăr și arome. De fapt, o sticlă de apă cu vitamine poate avea la fel de mult zahăr ca o cutie de Cola. Ia-ți vitaminele din fructe și legume!

Apa cu arome

Din nou, pentru că e apă pare naturală, însă nu este. Toate aromele artificiale nu sunt deloc bune pentru sănătatea ta. În plus, costă mai mult. Mai bine fă-ți singură apă cu arome de fructe, acasă.

Tu consumi aceste băuturi nesănătoase?

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.