5 alimente minune de consumat zilnic

Un studiu recent interesant şi o listă cu 5 alimente minune de consumat zilnic – citeşte mai jos şi lasă-ne părerea ta într-un comentariu!

Ştiai că nouă din zece români au luat măsuri în ultimele 12 luni pentru a avea un stil de viaţă mai sănătos? Aceste noi date au fost dezvăluite într-un studiu realizat de compania iSense Solutions pentru grupul de comunicare Lowe. Opt din zece asociază acest lucru cu alimentaţia, în vreme ce aproape toţi consumatorii români consideră că acasă este locul în care mănâncă cel mai sănătos. Potrivit studiului, pe lângă alimentaţie (indicată de 83% dintre români), alţi factori asociaţi cu un stil de viaţă sănătos sunt mişcarea (79%), eliminarea stresului şi odihna (60%), precum şi consumul de apă (50%). În schimb, principalele bariere pe care românii le sesizează în a avea un stil de viaţă sănătos sunt lipsa timpului (54%), serviciul (40%) şi lipsa banilor (35%), urmate de oboseală (32%) şi de stres (29%).

Migdale

Reţine că înainte să consumi migdale sau să le foloseşti în diverse reţete, lasă-le la hidratat cel puţin opt ore, pentru că astfel se trezesc toţi nutrienţii din ele! Migdalele sunt bogate în vitamina E şi au un conţinut mare de fibre, proteine şi de fier, ele având un rol important în prevenirea anemiei. În plus, dacă mănânci în jur de zece migdale pe zi, ajuţi memoria să rămână sprintenă!

Salata

Salatele sunt sănătoase, salatele se poartă în orice sezon şi în orice trend alimentar, iar nouă ne plac atât de mult! Salatele proaspete conţin numeroase substanţe nutritive, vitamine, minerale, fitonutrienţi şi fibre, fiind o bună sursă de vitamina A, vitamina K, acid folic şi vitamina C. Combinaţiile pot fi nenumărate, mai ales că a venit vremea celor mai variate legume şi fructe!

Cafea

Cafea aduce beneficii pentru foarte multe părţi ale corpului – creier, piele, inimă etc. Studiile au arătat că o ceaşcă sau două de cafea pe zi susţine concentrarea mentală şi îmbunătăţesc vigilenţa. Despre cafea se mai spune că e un aliat împotriva cancerului, însă mecanismele concrete nu sunt cunoscute oamenilor de ştiinţă, care declară că antioxidanţii care îi conţine cafeaua susţin sistemul imunitar al organismului.

Smoothie

Un smoothie este perfect ca mic-dejun sau ca snack, pe timpul zilei. Dacă pui fructe în el, ai grijă să îl consumi până la maximum ora trei după-amiaza. Combinaţia de fructe şi de legume din smoothie, seminţele, migdalele pe care le pui – toate contribuie la arderi mai intense şi la detoxifierea mai rapidă a organismului. În plus, sezonul estival îţi oferă atâtea variante de smoothie-uri!

Ciocolata

Am lăsat cel mai râvnit snack pentru finalul listei! Mai multe studii au arătat că ciocolata neagră amăruie îmbunătăţeşte funcţiile cardiovasculare în cazul persoanelor care o consumă. Ciocolata neagră amăruie, cu peste 85% cacao este bogată în antioxidanţi naturali şi e la fel de benefică precum afinele şi ceaiul verde.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.