5 alimente despre care nu stiai ca sunt pline de zahar

Eviți dulciurile pentru că nu vrei să consumi zahăr? Ar trebui să ai grijă și cu aceste alimente, sunt pline de zahăr, chiar dacă nu par!

Atunci când vrem să slăbim sau să ducem, pur și simplu, o viață mai sănătoasă, tindem să renunțăm la dulciuri pentru că sunt pline de zahăr. Totuși, există și alte alimente pline de zahăr despre care ar trebui să știi mai multe!

Iată 5 alimente despre care nu știai că sunt pline de zahăr:

Otelul balsamic original italian are nevoie de un proces de îmbătrânire de 12 până la 25 de ani pentru a se colora și îngroșa, dar cine are chef să aștepte atât de mult? Din acest motiv, oțetul balsamic conține deseori amidon de porumb și este colorat cu ajutorul caramelului, iar ambele substanțe sunt pline de zahăr. În schimb, poți folosi ulei de măsline extravirgin și oțet de vin roșu.

Consumi prea mult zahar?

Sucul de fructe este foarte popular și este considerat sănătos, însă poate conține foarte mult zahăr – până la 36 de grame (7 lingurițe). Bineînțeles, un singur pahar nu te va omorî, dar, adunat cu ce mai consumi în timpul zilei…

Alimentele „diet”. Da, aceste alimente au mai puține calorii, dar mai mult zahăr adăugat, deci nu ai rezolvat nimic.

Alternative naturale la zahar

Pâinea integrală ridică nivelul zahărului din sânge din cauza indicelui glicemic. Deși este recomandat să alegem pâinea integrală, nu e ok să consumăm prea multă.

Iaurtul cu fructe, nuci sau diferite arome are mult zahăr adăugat. Femeile ar trebui să consume în jur de 30 de grame de zahăr zilnic, iar aceste tipuri de iaurt pot conține chiar și 24 de grame de zahăr, deci ai grijă!

Tu cât de des consumi aceste alimente pline de zahăr?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.